26 Aralık 2013

once upon a time s03e11:

Going Home

--- spoiler ---

.kendilerini aştılar yine, ne oluyoruz bu sezon finali midir şeklinde bir duraksama ile izledim bölümü. ha noel arası verecekler de ondan mı böyle yaptılar bilmiyorum ama imdb'ye göre bir kaç bölüm kala ortalığı hallaç pamuğu gibi attırdılar.

.en önemlisi rumple'ı öldürdüler ki aslında henry yine sonu oldu hakkaten, kehanet doğru çıktı. babasının karşısına dikildi ve öldürdü. tabi bir miktar takibimden kaçan kısımları vardı. büyüsünü engelleyen şeyi çıkardı mı? eğer çıkarmadı ise nasıl gölgesini geri çağırdı. hançer ile nasıl öldü falan o kısımları ya kaçırdım ya da anlamadım ama sonuç olarak güzel oldu. ölmesi bakımından iyidi de rumple olmadan bu dizi nasıl olur bilmiyorum. döner geri getirirler herhalde.

.bununla yetinmediler bir de kasabayı yok ettiler. pan'ı hallettikten sonra iş tamam olmadı. yaptığı büyüyü geri almak için regina hamle yapınca yere yığıdıydı. neye mal olacağını açıkladığında şaşırdık tabi. henry ve emma hariç hepsi masal diyarına geri dönüyor ve storybroke mudur nedir, o hiç var olmamış kıvama geri dönüyor dedi, öyle de oldu.

.uzun uzun vedalardan sonra her şey sona erdi, bizim emma ve henry normal hayatında ve güzel anıları geri almış bir şekilde (henry'i hiç terk etmediği hali ile yani) hayatlarına devam eder iken kanca geldi, ailenin yardıma ihtiyacı var şeklinde ve bölüm orada bitti.

--- spoiler ---