10 Kasım 2013

supernatural s01e22:

Devil's Trap

--- spoiler ---

.bir kısmı hoş ama genelde büyük sıkıntılar yaratacak meseleleri barındıran sezon finali yapmış oldular. esas düşmanın içine girer ve kendini öldürerek öldürmek zorunda kalırsın falan, bunlar güzel şeyler. aile vurgularına da artık pek ayar olmuyorum. ikilemler falan da hoş amma velakin, şeytan ailesi meselesine götümle güldüm.

.onlar da saçmalığı bilmiş ki dialoglara katmışlar. hadi diyelim bu iblislerin ailevi duyguları var. veledi bu sammy oğlanının üzerine hucüm ederken ne düşünüyordu acaba? planları neydi? daha önemlisi ne gerek vardı. bir düşünelim, babasını zaten elegeçirmiş. bu salaklar aldılar götürdüler yerlerine. her şey tamam. o sahne ve harcanan kurşun tamamen saçmalık idi. şeytan babası oğluna dememiş, sonra oğlu öldü diye laflar mı ediyor? bu da saçma.

.üstelik karakter hasadı gibi oldu, zaten hepi topu iki oğlan var. bunlara ek şeytan kardeşler gelmiş idi. bir bölümde ikisini de öldürmüş oldular. hemen bu noktada bu iblis yolunu yordamını da doğru düzgün yapmadıklarını söyleyebilirim. ele geçirme olayı nasıl oluyor mesela? neden dean ya da sammy'den birini ele geçirmez de kamyoncunun tekini ele geçirir? şeytan çıkarılınca nereye gidiyor? geri gelebiliyor mu? bazısı kutsal suya tepki vermiyormuş falan. başka tespit yöntemi yok mu? bir sürü mesele...

.esas olayları bu şeytanlar ise tutarlı olmaları gerekir idi ama şimdiden bin tane saçmalık oldu. hem genel plan hakkında da bir şey demediler. bu baba şeytan çocuklar ile ne yapmayı planlıyor imiş? sadece yollarına çıktılar diyor ama her evi yakmak zorunda mıymış? sonuçta veletleri alıp gitmediğine göre derdi neymiş? bir gece kimse farketmeden veletlere ne yapacaksa yapıp gidemiyor muymuş? bir sürü boşluk var hikayede gerçekten. umulur ki bunları düzgün şekilde toparlarlar yoksa cidden kabak tadı verir.

.ha müzikler görüntüler iyice güzelleşti, hele final bölümü müzikleri oldukça iyi idi ama sırf bu atraksiyonlar yüzünden vay ne iyi olmuş mu diyelim? güzel hikayeyi tamamlasınlar bunlarla o zaman takdir edelim.

.içimde kalmasın ekleyeyim, bu bölümün giriş kısmındaki özetlerin üzerine basılmış müziği moğolların alarm şarkısına pek bir benzettim. hatta bas gitar gidişleri birebir aynı geldi bana. şimdi kim kimden arakladı diye düşünmek istemiyorum hehe.

--- spoiler ---