11 Kasım 2013

american horror story s03e05:

Burn, Witch. Burn!

--- spoiler ---

.biraz bunalttı bu sefer. devamlı bir göz yaşı bir pişmanlık bir olay falan öyle gitti. fiona'nın kızını allah kör etti. bunu yapan da eski hizmetçi kılığındaki yaşlı kadın imiş. cadılar meclisinde fionaya karşı bir karar çıkartacağım derken kendini direkte yanarken buldu. bölüm ismi de buradan geliyor haliyle. tabi ölen öldüğü gibi kalıyor mu bu sezonda, tabi ki hayır. ölü canlandırıcımız var. o yoksa büyüler var, acayip işler var. yanmış bir şekilde geri geldi ve yine fiona'nın peşinden gidecek herhalde.

.yanma sahnesi hoş olmadı, alev güzel görünmüyor idi. son sözler pek manidar idi. kurbağa testi miydi neydi? ondan dem vurdu cadımız. güzel de dedi ya fiona'nın planları neler merak etmiyor değiliz.

.bölümün en iyi kısmı, sevgili esas kızımızın yeni güçlerinin çıkması ve belli ki yeni yüce'mizin o olması idi. bunu fiona fark etmesin tabi, kimseye de çıtlatmadı. zenci büyücü farketti bir tek. bu ne güç yahu dedi yerine düştü falan. zombi meselesi ve elektrikli testere ile kesme ikiye bölme meseleleri kült filmlerden alıntı gibiydi, hoştu. tam duracağı vakti de biliyor tabi.

.hizmetçi ve kızı meselesi bir saçma duygusal idi. yordu izlerken. bu sevgili uşağın bebek takıntısına yine bölüm sonunda döndük ama bu sefer kız çürümeye başlamış kolu elinde kaldı. hani bunun bedenini de bir gün döndürecekler diye mi saklıyorlar. garip o kısım da...

.fiona'nın kızı kör oldu dedik ya, yeni bir güce sahip olmuş o gözlerle. kocasının işlerini gördü. eh o da iyidi, kocayı hikaye dışına çıkarsınlar. çok gereksiz bir karakter.

--- spoiler ---