28 Ekim 2013

The Originals s01e01:

Always and Forever

--- spoiler ---

.önceki bölüm ile bunun arasında hiç bir alaka yok idi. resmen saçmalamışlar önceki bölümde demek ama hani bir kısmı da uyuyor idi. en azından hikayenin devamı açısından bir önceki bölümün hiç bir anlamı yok diyelim. bu bölümden başlansa da olur. web sürümüdür falan derken iş olsun diye ortaya atılmış bir bölüm demekki.

.en büyük fark elijah'ın yine kutuya dönmesi oldu. klaus malı yine abisini hançerledi, adam bunu alışkanlık haline getirdi iyi güzel de bizim elijah'ı yine az göreceğiz ya orası kötü oldu. diğer yandan sevgi güçsüzlüktür kafasına göre tutarlı olanı yaptı. tabi bu elijah'a nasıl zarar vereceklerdi orası meçhul, adam riske atmıyor işte.

.bir de büyücüleri kontrol altında tutmasını sağlayan kız önceki bölümde sanki kaçmak istiyor idi, tutsak gibiydi. bu bölümde tersine marcel ile birlikte takılıyorlar gibi yansıttılar. bu da tutarlılık açısından çok saçma oldu. bir karar verememişler demek nasıl gideceğine. resmi bölümü bu olsa da bu şekil hikayenin ilerleyişi o kadar da iyi olmayacak gibi.

.yine de bebek olayıdır, şehri ele geçirme olayıdır. klaus meselesidir aynı. tabi sanki önceki bölümde kabul etmediği halde bitirmiş miydi neydi? benim aklımda da öyle kalmış olabilir artık bilemedim.

.neyse cadıların planlarını tam bilmiyoruz. sadece büyücü kızı kurtarma meselesi olabilir. belki hakkaten zorla tutuluyordur sonra göreceğizdir. belki başka bir şeydir. yine de tabi dakkasında şehri alması lazım klaus'un ama uzatalım da konu olsun gibi yapacak gibiler. hepsi için erkenden hükme varmayalım. bir iki bölüm sonra anlaşılır dertleri.

--- spoiler ---