7 Ekim 2013

supernatural s01e01:

Pilot

yıllar öncesiydi, başladıydım bu seriye. 6-7 bölüm izleyip bıraktıydım. böyle korku filmlerinden toparlama parça bölük konular gibi geldiydi. ilk sezondan sonra açılıyor dediler, bakalım ilk sezondan sonrasına nasip diyerek tekrardan başladım. kaldığım yerden başlayacaktım ama büyük kısmını unutmuşum. baştan başladığım iyi oldu. hayalet avcısı iki kardeşin maceraları diyebiliriz şimdi. müziklerini o zamanda beğendiydim, şimdi de hoş geldi.

--- spoiler ---

.amma velakin bu sam oğlanına her daim uyuz olacağım anlaşılan, tipinde bir iticilik, bir şerefsizlik var. dean daha kafa bir elemana gibi ya bakalım başlarına ne gelecek. hikaye ilkin annelerinin başlarına gelen ile başlıyor. daha sonra kayıp babalarının peşinden maceralara atılma şeklinde devam ediyor.

.kalan bölümlerde bu hesap gidecek gibi, hele hele ilk sezonda yirmi küsür bölüm var. biraz zor olacak bakalım. yine de dizi yokluğunda, indirmenin ömür sürdüğü bu zamanlarda sığınağımız olsun, amin.

.anne karakteri gibi kız arkadaş karakteri de alevler içinde yok oldular. hepsi sam ile bağlantılı gibi görünüyor buradan bakınca. zaten tipini sevmediğimin veledi sonunda da kötü karakter olursa şaşırmam.

.şu vakte kadar sonu ile ilgili pek bir bilgim olmaması da iyi oldu. yoksa başlamaz idim. şeytanlı meytanlı bir şeyler olacakmış ama zaten bu başından beri belli. şimdilik tek tek konular ile ilerleyecekler.

.bölümün konusunda beyazlı kadın hikayesini aldılar. standart korku filmi, hayaletli bir hikaye ve sam oğlanı çözdü bu meseleyi. casper'a mermi atmalar meselesini ben de anlamadım ya geçiştirdiler öyle o kısmı. bakalım daha neler göreceğiz.

--- spoiler ---