15 Eylül 2013

the legend of korra s02e01-02:

Rebel Spirit, The Southern Lights

--- spoiler ---

.özlemişiz korra hanımı ama yine ergen atakları ile tavırlara dönmüş. hani avatar olduktan sonra insan olgunlaşmasını bekliyor, hele geçen sezonun sonu öyle bir havaya bürünmüş tüyleri diken diken etmiş idi ama tekrar başa dönmüş gibi olmuşlar. üstelik aang hikayesinde kendileri avatar olmadan eğitimden geçiyor ve avatar olunca tamam oluyor idi.

.bu hikayede avatar olduktan sonra gereken bir sürü eğitimdir, iş güçtür onlara giriyorlar. kendilerini tekrar etmemek için güzel denebilir ama işte diğer hikaye ile kıyaslanınca garip geliyor insana. hele aile işleridir ve bir de ergen bir bünyenin olması daha da zorluyor insanı.

.sezona korra'nın babası ve amcası arasında süregelen çekişmeler ile başladık. bölümün konusu da bu olacak anlaşılan, amcası hain bir plan yapıp ruhları serbest bıraktırıp işgale başladı gibi oldu. baştan beri bir yamuk olduğu belliydi, hele baba ile tenzinin laflarını dinlemeden avatarın olayara bodozlama atlaması meselesi yüzünden kesin böyle olacağı belliydi ama siyasi bir çekişme olmasını ummuyor idim.

.sonuçta ruhlarla ilgili meseleler olmasını bekliyorum daha çok, güzel de yapmışlar. aksiyonlar da çok iyi durumda hele müziklerine bayıldım. bu yaylı ağırlıkta müzikleri bu kadar kullanıyorlar mıydı bilmiyorum ama gayet iyi idi hepsi. bakalım neler bekliyor bizi.

--- spoiler ---