24 Eylül 2013

dexter s08e12:

Remember the Monsters?

--- spoiler ---

.ne bileyim ne çok kötü, ne de iyi oldu diyemedim. karışık duygular bıraktı bünyemde. durağan kısımları bol, aksiyon kısımları da çok hızlı bir bölüm yapmışlar finale, şaşırtalım diye çok kasmışlar, deb'in ölümünü sadece buna bağlıyorum ama hani dexter'ın normal olamam ben haykırışlarına da neden olması açısından ölmesi gerekiyordu belki tamam da dağ gibi deb'in bu şekilde ölmesine gönlüm razı gelmedi.

.hem cesetleri yüzeye çıkmasın diye kesmiyor muydu? hatta taşla dolduruyordu ilk vakitlerde, şimdi deb'i öyle attı iyi güzel de yüzeye çıkmayacak mı? oraları falan hep geçmişler. bunun gibi bir sürü yer çok üstün kötü geçilmiş. nefsi müdafaa diyorlar, ulan boğaza kalem sokmak nefsi müdafaa olabilir mi? kameralar sesleri niye almıyor? onun bir gerekçesi vardır belki ama çok hızlı geçtiler buraları. finale kadar adamı bulmaya kas, yakala bırak sonra polis gözetiminde kuş avlar gibi öldür. olmamış yani ne diyeyim.

.o kadar zeki olarak gösterdikleri saxon'un koşa koşa deb'e gitmesi de çok saçmaydı. dexter ile karşı karşıya gelmeleri, silaha karşı cengaverce koşması falan iyidi de göz var nizam var böyle bir şey olmamalı idi. bundan daha zeki idi beyin cerrahımız. odası boş olunca, akıllılık etmişler değiştirmişler falan dediydim de yoğun bakıma alımış, deb'in ölümü ile boş yere üzdüler anasını satayım.

.neyse gelelim müthiş finaline, yahu intihar meseleleri iyidir hoştur da bu şekilde gösterip sonra yine yok intihar değil ortadan kaybolmak yapmaları da yarım bırakılmış hissi verdi. şimdi iyi mi oldu yani? tek başına uzak diyarlarda yine dextercılık mı oynayacak? sanki başka bir şekilde devam edecek gibi bırakmışlar o hoş olmamış. ölseydi bari ama ölmesi de saçma olurdu. öyle bir dolamışlar ki çözemedi salaklar.

.hele çocuğunu geride bırakmasına akıl sır erdiremedim. herkeslere zarar veriyorum diye bunu yapmak yerine baştan çocuk yapmayabilirdin be dexter kardeş, bu kadar süper zeka seri katilsin. olayların nereye gidebileceğini öngöremedin mi? deb'in hayatını mahvettim diyorsun iyi güzel de ne olacağıdı başka? bunun yeni farkına varması çok saçma oldu bence.

.ne bileyim yine de saygıdan ödün vermeden ve özellikle hannah ile arjantinde mutlu mesut yaşama gibi bir son yapmamalarından ötürü teşekkür ettim. öyle bir şey olamaz idi zaten, düşünmüş olmaları bile üzücü geldi. olabileceğine çok inandırmaya çalıştılar, çok kastılar, efsane sezonlarından yediler devamlı ama yine de allahtan mutlu mesut bitirmek yerine böyle oldu. ben işime devam ederim bakışı ile bitirmiş oldular diyelim. allah yolunu açık etsin dexter kardeşin, yar ve yardımcısı olsun...

--- spoiler ---