5 Eylül 2013

aftermath e04:

Betrayed By The Sun - Red Giant

--- spoiler ---

.nat geo au sitesine göre dördüncü bölümü bu, wiki'ye göre bölümler daha farklı. imdb bilgisi zaten yok. bu bölümün isminde de bir tutarlılık yok. izlediğim bölümde güneş tarafından aldatılınca gibi bir şey yazıyor idi. wiki de kırmızı dev demişler. artık ayn şeylerden bahsettikleri için aynı bölümdür diye umuyorum.

.bir gecede güneş hayatının sonuna gelirse ne olur diye deney yapmışlar. sürecin kırmızı devken bile çok yavaş ilerleyeceğini biliyorlar tabi ama işte hani laf olsun torba dolsun tarzında bir bölüm gibi ama görüntüler ve anlatımlar hoş idi. özetle her şey yanar... 

.ilkin her şeyin yanacağı kadar oksijen bile kalmaz ama sonra oksijen de gelir. yamulur gider her şey. tabi yanmadan da sıcaklık ile eriyik hale gelmek mümkün değil midir? belki o kadar sıcaklığa erişmemiştir bilmiyorum.

.birden hava elli dereceye çıksa zaten dünya nüfusunun büyük kısmının ölmesi gerekir gibi geliyor bana, ha kaçarlar ederler. serin yerlere geçeler de herkes yapabilecek mi bunu? hiç kaostan falan bahsetmediler. üstelik devamlı gündüz idi. hiç mi gecesi yok bunun arkadaş? gece sıcaklıkları kaç oluyor acaba?

.arada bir yerde yine özensiz düblajdan 5bin yıl sonra falan dediler de belki güneş için 5bin yıl geçtiğinden bahsediyor olabilirler. tabi böyle bile kurtaramıyoruz çünkü güneşin aşamalarını geçmesi için milyon yıllar gerekiyor. son anında son aşamalar bile olsa pat diye olacak işler değil.

.bir de europaya bağlamaları üzdü beni, ölür gider lan işte insan. daha ne? bir anda güneş ısındı da ne ara europaya gittin. daha marsa gidemedin...

--- spoiler ---