30 Ağustos 2013

NextWorld e04:

Extreme Tomorrow

--- spoiler ---

.ileri gelecekte ne gibi bir teknoloji olacak muhabbetini konu almışlar. en enterasan fikir minik bilgisayar tanelerinin her şeyleri yapabilmeleri idi. özel bir adı vardı bu fikrin ama unuttum. minik bilyeler gibi, verilen komuta göre her türlü şeyleri yapabiliyor. hatta telefon görüşmesi gibi insanları baştan yaratan karşında olan bir görüşme mümkün olacak diyor. zor tabi, insanın inanası gelmiyor ama pek parlak  bir fikir.

.robotlar meselesi ve tabi asimo ile başlamışlar idi 2029'da insan zekasına sahip robotlar olacak diyor da pek olası gibi değil. daha maketlere insansı tepki versin diye komut veriyorlar falan daha fazlası yok. en ilerisi asimo ise zaten daha emekleme aşamasında olduğunu görürüz.

.üç boyutlu yazıcılara hafiften bir giriş yaptılar pek üstünde durmadılar, devamında marsa gidişten, astronot kıyafetlerine geçiş falan filen gevelediler.

.gerçekliği deneyimleme gibi bir şey yapan japon bir abi var idi. etrafında dönen ekranlardan bir yerde olma hissi veriyormuş da kemarada çektiklerine göre daha bunu yapmaktan çok uzak görünüyordu. 

.en son kısımda zaman yolculuğu üzerine laflar ettiler. bu konuda kafayı takmış zenci ve bıyıklı bir abimiz var. lazerler ile bir zaman makinası yapma planı var ama henüz yapabildiğini duymadık. teorisi ümit vaat ediyor belki ama henüz çalışmamış. allahın lazeri ile atom altı parçacıkları zamanda yolculuk yaptırmaya çalışıyor öncelikle. sonra bilgiyi yollamaya çalışacak. oradan insanın gitmeyeceği belli zaten de kim bilir diyor. nasip tabi.

--- spoiler ---