11 Ağustos 2013

curiosity s01e17:

Your Body on Drugs

--- spoiler ---

.uyuşturucuların etkisi üzerine bir belgesel yapalım demişler ama pek olmamış. ilk uyarısı var, insanlar şöyledir böyledir. uyuşturucuya özenmeyin tarzında falan ama mesela kokain adamın gücünü artırdı, artırmış ya da neyse artık. özendim bak şimdi hehe.

.deneyler deneklerin triplerine kurban gitmiş. pek bir dayanağı da yok. adam kendinden kaldırmak istemese ağırlığı nerden bileceksin mesela. öyle deneyin manasının farkında elemanlar değil ki hiç biri?

.neyse işte bu işler ışığında en iyisinin esrar olduğunu anlamış bulunduk. kullanan adam resmen havalarda uçuyor. devamlı gülücükler saçıyor. hafiften ağırlaşmış, kafa da güzel öyle takılıyor. bir derdi tasası yok gibi. akciğer kanseri yaparlar diyor. adam akciğer kanserinden ölmeyeceğim diyor. hem zaten hepsi akciğer kanseri yapmıyorlar mı? resmen esrara özenin der gibi olmuş.

.ha kullanacaksanız meth ya da eroin kullanmayın demek istemişler herhalde ben öyle anladım. meth kullanan abimiz ha bire diken üstünde, ha bire terliyor. bırakmaya yakın değilim derken kalbindeki elektrikleri bozuyor diye bir hafta içinde bırakmaya karar vermiş mesela.

.eroin kullanan kız da tutuklanmış. muhtemelen eroin ile ilgili bir suça girişmiş demek. eroin aldığı zaman raf yapma testinde en iyi sonucu alması da kafa karıştırıcı idi. aldığı zaman vücut normal fonksiyonlarında çalıştığını gösteriyormuş. e iyi de o zaman testin belirleyiciliği ne güne kaldı?

.özet ile pek olmamış bir bölüm robin williams abiyi kurban etmişler. ne diye onu sunucu yapmışlar anlamadım. kokain, esrar, meth ve eroin kullanan tipler de pek olmamış. hele yangın testinde kokain kullanan tipin, ayık iken ortalığı dağıtması da komik oldu. kameranın kafayı yardı adam. olaya gel.

--- spoiler ---