31 Ağustos 2013

Ancient Aliens s05e07:

The Monoliths

--- spoiler ---

.bokunu çıkardıkları bir başka bölüm. sezonun son bölümü gibi görünüyor ama niye yayınlama sıralamasını bozdular anlamadım. atalarımız bu kadar taşla ne yapmış, manyak mıymış bunlar? diye sorup sonunda yine yıldız kapısı, geçit ya da güç kaynağına bağlamaları beni derinden yaraladı. allahın taşı lan, nesi kapı olabilir? nesi geçit olabilir?

.en manalı sonuç bildiğin abide işte, anıt olarak yapmışlar. varsa bir irtibat onun anısına çakılmış bir şey. tabi bunlar bir nesilde olan bir şey de değil. kulaktan kulağa efsane olur sonraki nesil de efsaneleri onurlandırır. ilk elden uzaylıyı gören ahanda bu böyleydi diye taşları yontmaya başlasa zaten ömrü yetmez. hiç buralardan bakmıyorlar.

.tabi onlara göre uzaylı teknolojisi pat diye orta çıktı, yürütüldü havada taşlar, bir sürü bir şey işte. stonehenge meselesine gelmeden olmaz tabi. iki saat ondan bahsettiler. monolit den megalite geçiş olmuş orada. çok çılgınca taş taşımışlar falan filan.

.en garip kısmı tam yuvarlak taşlar idi, ne diye yaptılarsa artık ya da nasıl oydularsa? oymadılar taşları kalıplara erittiler diye söylediler ama bilemiyorum yine de ne olursa olsun amacı nedir yuvarlak taşın? her tarafa sivri sivri dikmek yanında bir de böylesi işte. allah akıl fikir versin bu atalara...

--- spoiler ---