30 Ağustos 2013

Ancient Aliens s05e04:

Strange Abductions

--- spoiler ---

.biraz dağınık bölüm idi, orta kısımlarda yine dini motiflere bağladılar. ilkin günümüz uzaylı kaçırılmaları (ki kaçırılan mutlaka kitap yazıyor herhalde bununla ilgili) daha sonra tarihte bu devamlı olmuştur demek, daha sonra her türlü paranormal olayı uzaylıya bağlamak şeklinde devam ettiler.

.yunus peygamberin hikayesinde suyun içindekinin balina değil de deniz altında giden bir uzaylı olduğu meselesi pek garip ve ilgi çekici idi. adamların kafa nasıl çalışıyorsa hepsine bir açıklama buluyorlar. gerçek balık olsa sindirir diye mi düşünüyorlar? ulan iyi de mucizesi orada değil miydi zaten? balık içinde başkalaşım geçirmiş olmayı bu olayın uzaylı işi olduğu ve yunus peygamber üzerinde deney yaptıkları tarzında bir yorumlama getirmiş oluyorlar.

.uzaylı meselesi üzerinde 60'larda kafa patlatan bir abimiz, temasları 5 sınıfa ayırmış. ilkin aracı görme, ikinci aracın kalıntıları gibi orada olduğunun kanıtı, üçüncü çeşidi uzaylıyı görme, dördüncüsü kaçırılma, beşinci tür de telapatik yaklaşımlar gibi bir sınıflama yapmış. ne kadar doğru aklımda kaldı bilemiyorum ama kabaca böyle idi.

.tarihte bu çeşitten bir sürü iş olduğu açısından baktılar işte. musa peygamberin dağda tanrı ile konuşması, 40 gün oralarda kalması, gelince değişmiş olması, ismini hatırlayamadığım başka peygamberliği tartışmalı zatın gökten gelen yaratıklardan bahsetmesi ve onlardan mesaj aldığını söylemesi, muhammed peygamberin hira mağrasında başlayan vahiy alım süreci, mescid-i aksadan göğe yükselmesi, burak vasıtası ile taşınması ve tanrı ile görüşme.

.her birini bu şekilde açıkladılar geriye pek fazla bir şey kalmadı. üstüne yetmedi tarihsel süper kişilikleri de uzaylılara bağladılar. tesla marslılardan mesaj alıyorum demiş mesela... adam bir şey diyor diğerleri kategorize ediyor. garip bir bakıma ama tersini de kanıtlayamadığın zaman komplo teorisi oluyor işte.

.üstüne bunca zaman kaçırıyorlar, bunca zaman müdahale ediyorlar, tüm bunları niye yapıyorlar sorusunu soruyorlar. belki soylarını devam ettirmek diyor bir kısmı ama belki bir güne, bir şeye hazırlamak gibi bir şeyler dendiği zaman yok artık tam bir din oldu bu diye düşünüyor insan.

--- spoiler ---