22 Ağustos 2013

aftermath e02:

Population Overload

--- spoiler ---

.dünya nüfusu bir gecede iki katına çıkarsa ne olur? lan nasıl iki katına çıkar demeden olaylar başlıyor işte, nerden geldi bu insanlar? ne oluyoruz? uzaylı mı falan? yok yani zaten olay çok insanın kaynak tüketimi üzerine kurulu. iyi güzel hoş ama bu insan denenin hiç mi katkısı yok? hiç mi bir faydası yok? onlara hiç girmediler. mutlaka olumlu bir etkisi de olmalıydı ve tabi yeterli olmamalıydı çünkü 14 milyar insan.

.sonu biraz güzeldi bu anlamda 10 milyar insan ölüyor ya da bir haller oluyor 4 milyar insana düşüyor dünya nüfusu ve dengesini buluyor dünya. tabi bu süreç içersinde bu kadar pis suların, yaşama koşullarının ve hiç değinilmeyen sağlık hizmetleri sonucu büyük salgınlardır falan hiç bahsedilmedi. genelde açlıktan öldüler.

.olması gereken aslında şehirlerin bu şekilde yıkılmasından önce bir çalışma yapıp maksimum sayıda insan ne kadar olmalı bunu bulmaları ve fazlasını sürgüne göndermeleri olmalı idi. hadi sürgün demeyelim kuzeylerde su kaynaklarına yakın yeni bölgelerde şehirler kurup oraya transfer etmelilerdi. büyük gökdelenler yapıp, tüm yeraltı sularını kurutana ve hatta tuzlu suyu dönüştürene kadar bu çok daha makul ve sürdürülebilir idi.

.yine de toplam su miktarının azalması ya da toplam temiz havanın zarar görmesi, balıkların ölmesi ya da kaynakların yok olması mümkündür ama en azından bu şekil olmalı idi ve dünya yine dengesini bulmalı idi. belki 14 milyarı da kaldırır ama ne gerek var zorlamaya olmazsa savaş mavaş çıkartıp bir gecede ikiye katlandı ise bir gecede de milyonar milyonar insan katledilmeli idi.

.açlıktan ölmekten iyidir diye düşünüyorum şimdi oturduğum yerden faşist olmayayım ama öngörüler çok yetersiz geldi, kesinlikle su kaynakları için savaş olması gerekirdi. dünyanın kendi dengesini bulana kadar insanlar birbirlerini yerdi zaten.

.zaman aralıkları biraz makul gibi hani, birden her şey değişmiyor ama 35 yıl sonrası da bir garip oldu. hele çinin nüfusunun 800 milyon civarına inmiş olmasını da dua niyetine aldım ben.

--- spoiler ---