9 Temmuz 2013

Sci Fi Science: Physics of the Impossible s01e08:

How to Build a Light Saber

Michio Kaku adlı teorik fizikçimizin sallamasyonunu yaptığı bir belgesel serisi, güya tasarım yapıyor ama kesinlikle karadenizde bundan daha iyi tasarım yapacak bin kişi bulabilirim. adam bilinen üç beş şeyi bir araya getiriyor aha sana şunu yaptım bunu yaptım diye takılıyor. bir de bilim kurgu fanları yok mu? ah o bilim kurgu fanları, insanı hayattan soğutur, nasıl tipler öyle evlat olsa sevilmezler. çok acayip hakkaten, o tiplerle benzer bir zevke sahip olmak bile insanı üzüyor. sonuç olarak çakma bir popüler bilim belgesel serisi olmuş, arada üç beş hoş bilgi çıkabilir. ardarda yayınladılar ve izledim, beynim falloş oldu. saçma sapan iş oldu ama yapacak başka bir şey yoktu zaten.

--- spoiler ---

ışın kılıcı... geyiği çok dönen bir mesele ile başladı. Nerdeyse ışın kılıcının yapılamaz olduğunu anlatıyor.

.ışığı hapsetmeyi ve saniyenin bilmem kaçı kadar tutabilen bir sistem gerçekleştirmiş elemanın teki. Yine de pek bir işe yaradığı söylenemez.

.bırak işe yaramayı bir kere plazmadan olacak diyor. Batarya olarak 50 yıl sonra keşfedilecek nano batarya gerekir diyor. Hepsini geç ulan bu çıkıp esnemiyor. ışıktan olmadıgı gibi sabit kaldığı bölüm de plazmadan değıl. Olmamış yani. Bilim kurgu hayranlarına hiç girmiyorum bile. inanılmaz mallar.

--- spoiler ---