17 Haziran 2013

Falling Skies s01e01:

Live and Learn

diziler tükenince başlamış bulundum. hakkında çok iyi şeyler duymadım ama sonuçta uzaylı olsun çamurdan olsun diyorum yine. ilk bölüm itibari ile izlenmez gibi de durmuyor. biraz aile işleridir, ottur boktur meselelerine çok dalacak ve bayacak gibiler ya, bunu yapmayan dizi yok nerdeyse. ilkin masraftan da kaçmışlar gibi bir intiba oluştu üzerimde. çocukların gözünden resimler ile işgal anlatımı falan dakka bir gol bir gibiydi ya tabi toptan bu kadar aksiyonu çekememişlerdir. üstelik dram yerine aksiyon olması da kolay izlenir diye düşünmeme sebebiyet veriyor. karakterlerimiz ve oyunculuklarımız sınırlı gibi görünüyor, hayırlısı bakalım. pişman etmezler inşallah.

--- spoiler ---

.dediğim gibi masraftan kısılmış gibi bir çocuk gözünden uzaylı işgali ile başladık. çizimler anlatımlar, üzüntüler falan hepsi iki dakikada geçti. ilk nükleer bombaları atmama nedenlerini de çocuklardan öğrendik ya çok saçma belki iyilerdir diye bomba atılmaz mı? niyetini açıklamadan yaklaşana bomba atılır arkadaş. burası pek olmamış tabi ama nasıl işgal olduğu değil de işgal sonrasını ele aldıkları için pek bir şey demeyelim bakalım.

.küçük gruplara bölünmüşler çünkü daha az insan olunca tespit edilmeleri zorlaşıyor imiş. kendilerini geliştirdikleri için devamlı daha az sayıda insan içeren gruplara bölünüyorlar imiş. olay tam bu noktadan ilerleyecek gibi ve tabi insani ilişkiler küçük gruplar derken ucuza getirecekler orası belli hehe.

.en önemli dert elbette yiyecek ama benzini nasıl bulmuşlar? uzaylı arkadaşlar nasıl benzini tamamen ortadan kaldırmamış ya da en azından erişimi engellememiş o da saçma geldi bana. arabalar hareket ediyor falan ya o pek olmadı sanki. tabi işgal olalı ne kadar zaman geçti bununla da ilgili ama yine de hemen kesilebilir benzin akışı.

.yemek toplamak ile nereye kadar yaşamayı planlıyorlar o da saçma geldi bana üstelik, savaşalım yenelim falan diyen bir eski asker var. ulan nesini yeneceksin? belli ki bir direniş olmuş onlardan da zaiyat olmuş ama yine de adamlar üstün işte elegeçirmişler, şehirleri bombalamışlar. daha ne olsun? 

.esas karakterimiz tarih prof'u. antik uzaylı kuramcısı gibi laflar etti. tarihte uzaylı işgaline uğradık ama baş ettik demeye getirdi. belki öyle temellendirirlerse işe yarayabilir bilemedim artık. ikinci bölümde ele geçirilmiş oğlunu kurtarmaya falan gidecek her halde  ya da bunu genel hikaye yapıp her bölüm kaçmak ve yeme-içme derdine düşecekler bilemedim.

--- spoiler ---