30 Mayıs 2013

continuum s02e05:

Second Opinion

--- spoiler ---

.bölümü büyük ölçüde beğendim, köstebek kim oynadılar ama yine de güzeldi. üstelik battlestar galactica'dan mr. geata var idi konuk oyuncumuz. kiera oğlu yüzünden kaç zamandır sıkıntıda idi. tam işlerin karıştığı soruşturma aşamasında patlama yaşadı ve sanal psikologu olarak devreye girdi. hem de anıları silme yetkisiyle falan.

.zamanda yolculuk yaptığını bilmiyor imiş ama asıl sorunu ile yüzleyiş oğluna kısmen veda edince olay hallolmuş oldu. olay içi olay gibi oldu sonra da soruşturmanın selametini etkiledi oturduğu yerden. önce görünmezlik ile dosyaları sildi sonra da bilgisayardaki virüsü sanki kızın değilmiş gibi gösterdi.

.her şey iyi güzel ama madem baştan beri köstebek bu, kiera için nasıl bir plan yapmmıyorlar. liber8'in en büyük sorunu kiera değil mi? bu saçma oldu biraz. üstelik yalan söylediğini de anlayabiliyor idi. o meselelere hiç girmedik, belki başı kalabalıktı ondan diyebiliriz ama yine de kıza fazla güven sergilemiş oldular ve bir sürü mantıksızlık yapmalarına sebep oldu bu durum.

.diğer taraftan alec ile diğer anasının gözü eleman tesiste ortak oldular diyelim. onların işleri de hiç tekin değil. diğer çılgın zaman yolcusu da planlar ile alec'e geldi. zaman makinası yapacak gibiler. bu geleceği nasıl etkiler kim bilir. zaman yolculuğu meselesini teferruatlı düşünmüyorlar dizide. mesela oğluna mesaj yollayabilir idi. veda mesajı bile olsa, 65 senelik kalıcı bir mesaj yollanamaz mı?

--- spoiler ---