29 Mayıs 2013

Ancient Aliens s04e04:

Aliens and Mega-Disasters

--- spoiler ---

.deprem ışıkları ile ufoları birleştirdiler. allahtan yine deprem ışıkları diye bir şey yokmuş gibi davranmadılar. tabi neden depremden önce oluyor bu ışıklar onun açıklamasına bakmak gerek. basit açıklama doğru açıklamadır, uzaylıdır demek pek basit gelmiyor insana ya neyse işte, bölümün konusu büyük felaketlerde uzaylıların gelip bir şöyle takılmış oldukları idi.

.şimdi hemen akla geliyor, madem insanoğlunu silip süpürmek istediler nasıl yapamadılar. böyle beceriksiz yıldız yolcuları mı olur? (daha önce sordurdular idi bu soruyu sanki, cevabı da daha önce verildi mi bilemiyorum ama) kötücül uzaylılar olduğu kadar iyiler idi var. bir taraf yok etmeye çalışır iken diğer taraf haber etmiş kurtarmaya çalışmış falan. ondan dolayıdır ki varlığımızı sürdürmüşüz. eh yani ne diyeyim ben buna şimdi.

.nuh tufanı olayının bu kadar yaygın bir olay olması acayip bir hadise aslında. dünya tarihi ve dinler tarihi açısından enteresan. her tarafta sel yapmalarından daha çok buzul çağı sonrası suların yükselmesi gibi bir şeydir daha basit ve mantıklı geliyor insana.

.tabi amerikan ordusu bak bunları bunları yapıyor o halde uzaylılar kim bilir neler yapar demek biraz hem propaganda hem de sallamasyon oluyor, kusura bakmasınlar. elimizdeki teknolojiden daha ileri olacaklar elbette de önce uzaylı vardır dersen o zaman anlamlı oluyor bunu demek. 

.felaketler ile tanrıları birleştirmek, belirli güçler atfetmek hatta güzel tapmadılar diye ceza vermek ya da başka dinin mensuplarını silip süpürmek gibi şeyler dini kitaplarda anlatılanlara çok benziyor. adamlar uzaylı dini bulmuş ve çok da güzel yayıyorlar maşallah.

.uzaylılar döndüğünde inanmayanları helak edecekler, inananları da adn cennetine alacaklar deseler tam olacak. belki son bölümlerde diyorlardır da kim bilir? bu arada devamlı bir dönüş hikayesi anlatılması da çok garip. bir ara bir şeyler dönecek midir? devamlı dönecekler midir? milyon ışık yıllarından bahsediyorsak, hangi ara? 

--- spoiler ---