2 Mayıs 2013

Ancient Aliens s02e08:

Unexplained Structures

--- spoiler ---

.şanlıurfa'da göbekli tepe diye bir yer varmış. yine buradan öğreniyoruz ki 12bin yıllık taş yapılar mevcut imiş. bilinen en eski uygarlıklardan daha eski imiş. tam tarih veremediler sanki ya da ilk verdikleri tarihi sonra ermenistandaki stoneage yaşını söylerken karıştırdılar. neyse bir karışıklık var ama özeti en eskisi olması. çok acayip yapılar değil ama yine de garip.

.ikinci garip bilgi amerikada amcanın teki yerçekimini çözmüş, manyetik alan yaratacak radyo dalgaları ile taşları falan kaldırıyormuş bu amcam. sırrıyla birlikte ölmüş haliyle yoksa aleti her şeyde kullanır idik şimdi. tabi komplo da olabilir, dayamıştır iş makinalarını yapmıştır ne bileyim. 50'lerde falan oluyor herhalde bu hadise tam takip edemedim.

.geri kalan bölümü tamamen tekrar idi dersek hata olmaz. tabi bu önceki bölüm olduğu için sonraki bölümler devamlı tekrar etmişler buradaki geyikleri. hele neden taş arkadaş? biri bana bunu anlatsın diyeceğim ya neyse işte. taş da taş, kesmişler biçmişler. karnak mıdır nedir, uzaydan görünen üçüncü yapıymış doğru ise tabi.

--- spoiler ---