3 Mayıs 2013

Ancient Aliens s02e03:

Underwater Worlds

--- spoiler ---

.suya gömülmüş uygarlıklar ile ilgili bir bölüm idi. bilinen tarihten çok daha eski uyarlıklar var imiş ve bunları insanların yapmış olması imkansız imiş. atlantisten başlatıyorlar olayı öncelikle. atlantis gömülmedi uçtu gitti diyor, aynen stargate atlantis'de olduğu gibi. adamlar dizileri tasarlıyorlar desene biraz da...

.bermuda şeytan üçgeninin muadili varmış japonların orada. ejderha üçgeni diyorlar imiş. aynı özellikler gösteriyor imiş. üstelik civarlarında yine batık bir medeniyet varmış. japonların kültürünü de uzaylılar yaratmış bunlara göre. çılgınlık tabi.

.tarihler biraz sallamasyon gibi geldi bilemedim, kesin bir tarih bulmak da zor ama bir kere 14bin yıl öncesinden bahsettiler hatta hindistan için çok daha uzun süre önceden  başlatıyorlar imiş.

.tam yerini hatırlayamadım bir yerde de (dünyanın en yüksek irtifalı gölü) yine uzaylı parmağı varmış. ima ettiklerine göre okyanustan suyu almış gelmiş ve göl yapmış uzaylı çılgın projeli bir eleman. kenti saklamaya mı çalışmış ne yapmış? iyi de su altında bulunamayacak mı sanki? öyle işte.

.ikinci sezonu diğer sezonlardan daha iyi gibi geliyor bana. daha ilginç bilgiler veriyorlar. diğer sezonlar daha üstün kötü ve ikinci sezonun tekrarı gibi olmuş. ha tabi birinci sezonu hiç yayınlamadılar o hariç...

--- spoiler ---