1 Nisan 2013

the walking dead s03e16:

Welcome to the Tombs

--- spoiler ---

.finali beğendim beğenmesine ama anlamıyorum adamlar bu konuyu neden bir bölümde işliyorlar. boş geçtikleri bölümler yerine finali üç bölümde yapsalar mesela? neden bunu akıl etmiyorlar. düşün bak, bir bölümde sadece kasaba ile hapisane arasında gidişe ayırmışlar idi. sonra gerektiği zaman beş dakikaya indi mesafe... böyle uzar gider liste.

.yine bu sezon diğer sezonlara göre çok daha iyidi, ona da şüphe yok. başlangıç efsane bir carl'ın annesini öldürmesi bölümü, derken daryl'in fena olmayan ölümü sezon öncesi... güzeldi yani ama işte arada kalan bölümler resmen boş beleş bölümler idi.

.neyse acayip işler oldu onlar gelelim, sondan başlayalım. o kadar insanı nasıl besleyecekler? kasabayı savunamazlar diye mi oraya geçmediler? hapisanede doğru düzgün bir şey yok idi nasıl olacak bu iş? vali ve elemanlar nereye gittiler? sezon ortası bir bölüm olsa, hepsini öldürdüler diye kasabaya döner diye tahmin etmiştim. bilemedim karışık oldu.

.andrea ölür müydü? normalde ölmezdi ama sezon finalinde kesin esas elemanlardan birini harcayacaklar diye düşünmüştüm ve harcadılarda. normalde bin kere kurtulacağı bir durumda öldü. kötü mü oldu? ölmesi iyidir, draması da pek tatlıydı. kara ninja hatunumuzu iki gözü iki çeşme görmek de iyi oldu ama işte keşke daha iyi öldürselermiş. muhabbet edeceğine penseyi daha hızlı alıverse mesela hehe... neyse takdir-i ilahi diyelim.

.valinin beynindeki yükselen ses ile çıldırması tepe noktası idi, etkileyiciydi. engellenebilirdi belki ama adam çılgın bir kere. karşısında tüfekle duran adama kollarını açıyor ve çat diye anlından mıhlıyor falan. garip gerçekten, madem benimle savaşmıyorsunuz ölün dedi. vali ölün dedi :D

.biraz daha geriye gidersek, bunların planı güzeldi hapishanede ama daha çok kişiyi harcamaları lazımdı. sanki doğru düzgün ölen bile olmadan sadece korkup kaçtılar o kadar. bu da biraz garip oldu ama carl'ın psikopatlaştığı vurgusu için yapmış gibi oldular bunu herhalde. valinin küçüklüğü gibi bir şey oldu bu velet. devamlı sorun arkadaş, ölmedi de bir türlü... bir de o kadar insan geldi, ekşiyip duracak. çekip vuracak falan.

.neyse böyleyken böyle işte, daha çok insan daha çok insanlar arası problem demek olacak. sonraki sezon vali de misilleme falan yapar herhalde. bakalım nasip kısmet her şey.

--- spoiler ---