4 Nisan 2013

Ancient Aliens s04e10:

Aliens and Dinosaurs

--- spoiler ---

.büyük kısmında uzaylı meselesi yoktu ama sonuna doğru abarttı uzaylı kuramcıları. bir de diğer bölümler ile toptan bağlama çektiler. göl canavarları falan hep bunlar dinozor imiş. nesilleri tükenmemiş bir anlamda. kafa karıştırmak için de nesli tükenen sanılan bir balıktan bahsediyorlar. lan karadan bahsediyoruz. 100 ton ağırlığında canlıdan bahsediyoruz... ne diyorsunuz a...?

.neyse işin ilginç yanı insan ile aynı dönem yaşamış olma ihtimalleri. ayak izi bulunmuş aynı katmanda, antik çizimler var imiş. falan filen ama ilginç hakkaten. nerden bilmişler kanlı canlı nasıl çizmiş bunlar. iskeletleri bulmuşlarsa da yine garip tabi. daha sonra bunu desteklemek için karbon 14 testinin o kadar da güvenilir olmadığını falan söylüyorlar. e bu da enteresan...

.hepsini toparlıyoruz ve diyoruz ki, insan yaşasın diye uzaylılar gelip dinozorları öldürmüş. bir kısmı da kurtulmuş. hatta denek olarak kullanmışlar yine, kuşlar diğer sürüngenlerden bir kaçı falan onların devamı imiş.

.mahabarata mıdır nedir? şu hint olayına da kaç kere geldik bilemiyorum. iyi ki bir atom bombası resmetmişler. devamlı bir radyasyondur gidiyor. trex kemiklerinde radyasyon varmış fazladan... bu da ilginç ama hintliler ile bağlamasalar pek iyi idi. hele o resimleri yok mu insanı sinir ediyor. bir şeye de benzemiyor. 

.neyse işte, gök taşını da göndermiş olabilir bu uzaylılar. o kadar çok kuram kuruyorlar ki kafalarında hepsi birbirine girmiş. kafaları çok karışık bunların ama insanın içine dinozor konusunda bile şüphe atmalarını tebrik ettim. 65 milyon yıl önce ortadan kalkmamışlar demek...

--- spoiler ---