30 Nisan 2013

Ancient Aliens s02e04:

Underground Aliens

--- spoiler ---

.derinkuyu diye bir yer varmış nevşehirde. böyle bir yer olduğunu antik uzaylı belgeselinden öğreniyoruz orası da garip. adamlar yer altında 20bin kişinin yaşayabileceği bir yeraltı şehri yapmışlar. e antik uzaylı kuramcıları da durur mu? bunlar uzaylılardan korunmak için diyor. hava saldırısı falan diyor. atlardan süvarilerden kaçacak olsalar niye yer altına girsinler, hava deliklerini kapatırlar diyor. iyi de, uzaylılar yerinaltındaki yerleri nasıl fark edemiyorlar? nasıl hava deliklerini fark edemiyorlar? bunu sormuyorlar tabi.

.güney amerikada yeraltı tapınağıdır şehridir, saklı kitaplardır ottur boktur bir sürü mağaradan bahsediyorlar. adamın teki bulmak için ömrünü vermiş ama bulamamışlar. sonra biri güya bulmuş ama sırrını söyleyemeden ölmüş falan. pek elle tutulur bir şey yok tabi haliyle.

.boş dünya kuramı mıydı neydi? dünyanın içinin boş olduğu ortaya atılmış. kimin aklına niye geliyor bilmyiorum ama sactuary dizisinde de benzeri bir hikaye vardı. bunlar uzaylılar diyor ama uzaylı ise niye dünya içinde yaşıyor arkadaş? kendilerince bir sebebi olabilir kim bilir tabi... dünya içinde bir çekirdek ve yaşama uygun yerler... çekirdek dediği yer güneş gibi bir şey. iç içe dönen küreler falan. acayip düşünceler tabi bunlar.

--- spoiler ---