25 Mart 2013

the walking dead s03e15:

This Sorrowful Life

--- spoiler ---


.güzel bölümdü ama yine de lan olur mu öyle şey dedirtti. bir kere merle nasıl kandırdı ninja hatunu? ağzı ile kuş tutsa ona inanmaması gerekirdi. hadi kanına girdi kandırdı diyelim, baştan beri planı teslim etmek üzerine değil miydi? yoldaki konuşmalar yüzünden mi kararını değiştirdi?

.eğer öyle ise çok saçma geldi bana ama bir yandan da mümkün gibi geldi. çok dokunaklı konuştu bizim suskun hatun. hayat meselesi olunca dili çözülmüş olabilir ama yine de karakterine biraz aykırı. merle karakterine ise daha fazla aykırı, ha soğuk kanlı katil olmadığını hepsini vali yüzünden yaptığını falan çok vurguladılar ama daha bölümün başında kardeşi daryl'e büyü adam ol artık diye nasihat veriyor idi.

.neyse ama hepsini sonundaki sahne için tasarladıklarını anlamış bulunduk. kardeşi acı dolu bir şekilde abisini öldürmek zorunda kalır. üzüntülü ve etkileyici bir plan oldu ama buna da ama demem lazım çünkü merle gayet güzel plan yapmış. tek başına değil de hepsi birlikte aynı şekil saldırsa kesinlikle valiyi öldürürler idi. tek başına 4-5 tanesini indirdi. düşün yani gerisini. vali de allahın hikmeti diğer korkak eleman tarafından korunmuş oldu.

.sonuçta etkileyici idi, araya evlilik muhabbeti, parmak koparmalı yüzük muhabbeti falan vardı. ha tabi bir de demokrasiye geri dönüş, rick artık demokrasiye inanıyor. valiyi görünce sıtmaya razı oldular sanki. hafiften de aklını oynatıyor, bu grup için iyi haber bakalım son bölümde neler olacak. öldürecekleri adam kalmadı artık ama azaldıkça azaldılar. çoğalsınlar, 5'er çocuk öneriyorum hepsine.

--- spoiler ---