29 Mart 2013

Ancient Aliens s03e14:

Aliens and the Undead

--- spoiler ---

.bölüm kötü başladı ama toparladı sona doğru. ölümden dönenler, zombiler vampirler üzerine bir bölüm. uzaylılar ile bağlantısını çok zorlamışlar. belki diyor bunları uzaylılar öğretmiştir. belki diyor uzaylılar döndürecek ya da uzaylılara ulaşacaklar diye mumyalamışlardır falan. çok zorlama olmuş bu kısımları.

.zaten son on dakikaya kadar bu şekilde devam ediyor. son kısımlarda normal ölümden sonraki yaşam ve beyaz ışık olayına geçiyoruz. bir tane kazazede kadın ölümden dönüşünü anlatıyor. beyaz ışık ve tünel hissini başka belgesellerde sadece oksijensiz kalan beynin tepkisi olduğunu söylemişlerdi. tabi kim doğru söylüyor allah bilir hehe...

.allah derken, uzaylı yani... ölümden sonra başka dünyalara geçiyor imişiz. solucan deliği gibi bir şey gösteriyorlar ve uzaylı dostlarımız bizi bekliyor orada. bu şekilde bir açıklama ilginç adamlar antik uzaylı dini yapmışlar iyice arkadaş. sonunda bunları da dediler ya hem gülümsetiyor insanı hem yoksa layn? dedirtiyor... inansak mı ne yapsak?

.hehe hatta inananlar tarzında bir şey de dedi teki, uzaylılar ahir zamanda gelince kendilerine inanan bir kesim olacak. biz zaten biliyoruz diyecekler falan. bir nevi ödül mekanizması....

.zombili kısımlarda ve özellikle vampirli kısımlarda yine eski kalıntıların şaşırtıcı betimlemeleri var ama hayal gücünün geçişi diyelim biz bu ortaklığa. lilith olayı gibi dini mevzuları da hep birlikte tencereye atıp güzel bir çorba yaptılar.

--- spoiler ---