8 Şubat 2013

Macross Zero e01:

The Ocean

macross frontier'dan önce izlenmesi gerekir imiş. konular birebir devam etmiyor ama isminden de anlaşılacağı gibi bu sıfır notasında gibi duruyor. tam mevzuları anlamadım haliyle ama yine uzaylılar, uçaklar, savaş ve diğer yandan insani ilişkiler ve bir adada geçen olaylar şeklinde ilerleyecek gibi. fena görünmüyor.

--- spoiler ---

.değişen uçaklar ve yıl 1999, bu nasıl oluyor o kısmı anlamadım. insanlar kendi aralarında savaşıyor gibi mi olmuş? çekimlerden öyle anlaşılıyor ama uzaylılara karşı savaşmaları lazım. uzaylılar gelip savaşmamış daha anlaşılan ama ada ile bağlantılı bir uzaylı gelmesi olacak herhalde.

.ne bileyim idrak yollarım kapalı olduğu için bir kısmını kaçırdım sanırım ya çok da mühim değil. ortada savaş var, elaman yaralandı adaya düştü, kızlar falan var adada. hem ordan kurtulur, hem adanın özelliği ortaya çıkar, hem kızın özelliği...

.öyle olaylar gelişir gibi geliyor bana, bakalım artık. görüntüler güzel, uçaklar güzel, insanları o kadar güzel çizemiyorlar yine ama idare eder işte. 2002 yapımına göre oldukça iyi denebilir.

--- spoiler ---