22 Şubat 2013

black mirror s02e02:

White Bear

--- spoiler ---

.yine bir başka süper fikir ile geldi amcalar. beyaz ayı adalet parkı, park arkadaş. adamlar bilet satıyor. insanları gösteriye dahil ediyor. üstüne kayıt meselesinde sen de böyle yaptıydın gibi kısasa kısası çakıyor falan. garip tabi.

.hikaye tam tersine başlıyor. kızcağız mağdur, diğerleri delirmiş falan. böyle de bir film vardı signal diye, ona gönderme olabilir buralarda yine ingiliz işi idi sanki. neyse işte film ta sonlarına kadar sinbad dizisindeki hatunun da yardımı ile bu şekil gidiyor.

.sonuna geldiğinde görüyoruz ki kadın, eski nişanlısının çocuğunu öldürmesini telefona çekmiş. görüntüleri göremiyoruz, tam olarak ne yapmışlar meçhul ama olmuş işte öyle bir şeyler.

.sonra hapsanede intihar girişimi derken kadın kurtulmuş, öldü gibi gösterip bu şekilde bir acısını sürekli hale getirecek bir yöntem bulmuşlar. adı da adalet parkı, hem insanlar herhalde toplum-kamu olarak adaleti yerine getirmiş oluyorlar ilk elden, hem eğlenmiş oluyorlar hem de cezasını çekmiş oluyor.

.üstüne bunların hepsi de bir dizi bölümü oluyor. pek tatlı, pek güzel. ha biraz da şu her boka telfonu çıkartıp kaydeden tiplere gönderme de yapılmış sanki hafiften. ilk bunla taşak geçiyor gibi ama sonunda bunu bir metot olarak kullanıyorlar. garip.

--- spoiler ---