5 Ocak 2013

when we left earth the nasa missions e01:

Mercury: Ordinary Supermen

valla çok hoşlaşmadım belgeselle ama izleyecek bir şey bulamamaktan yavaştan izlerim artık. ilk bölüm itibari ile amerika'nın uzay propagandası gibi olmuş. hatta ilk seferinde yuri gagarin ile yenildiklerini bile geçmişler öyle. işin garibi bu ilk bölümden kimsenin adını hatırlamıyor olmak da güzel geldi bana. arkada devamlı müzik var bir de o yorucu.

--- spoiler ---

.mercury projesi diye bir proje bölümün konusu. maymun da buna dahil ise toplam 8 canlıyı uzaya gönderip canlı geri getirdiler işte. birince kapsülü kurtaramadılar, adam mallık etmiş.  diğerinde adam yörüngede takılıp benzinini harcamış mal mıdır nedir anlamadım. elle tekrar giriş yaptı dünyaya iniş yerini 250 mil kaçırmış falan.

.öyle her seferinde telsizden cevap alacak mıyız? diye susmalar falan. izletiyor akıcı ama ne bileyim tekrar tekrar görünce pek bir numarası kalmadı. üstelik işin kennedy konuşması boyutu var ki, sen nasıl belgeselsin diye dedirtir adama.

.tamam aya adam göndereceksini anladık, daha ilk bölümden bunu gözümüze sokuyorlar. üstelik belgesel serisini sanki böyle uzaya açılacağız koloniler kuracağızın bir belgeseli gibi gördüydüm ama daha yörüngeye çıkmaktan başlattılar. herhalde serinin sonuna doğru bu mevzulara gelirler yavaş yavaş artık.

--- spoiler ---