15 Ocak 2013

when we left earth the nasa missions e04:

The Explorers

--- spoiler ---

.pek bir garip diyelim, önceki bölümlerde de vardı hatalar üç beş ama bu sefer adamlar hem hata yapıp hem de utanmadan üstüne bunu kahramanlık hikayesi şeklinde paketleyip sunmuşlar.

.apollo 13'ün filmi bile var. izlediydim, bildiğin hata işte. tamam o şartlarda çözüm bulmak falan da iş ama görev başarılı denemez. madem başarılı, madem bunun filmi çekilecek hatta nixon mudur nedir, başkanın konuşması yanında durulacak kadar mühim. aya iniş yapan niceleri ne oluyor?

.adamlar ha bire adam göndermişler aya, kaç tane oldu sayamadım ama herhalde bu paracıklar nereye gidiyor lan böyle deyip kesmişler. fazla tabi, bir numarası da yok. resmen masturbasyona dönmüş son seferi ile. tamam önemli işler de gene cernan ve sitesi ne öyle. aya son ayak basan insan diye bir sıfat mı olur a...?

.neyse işte ayda arabadır, golf oynamalardır iyice bokunu çıkardıktan sonra adamlar neden sonra bilimsel bir şeyler de yapalım diye bir uzay istasyonu skylab dedikleri bir uzay laboratuvarı gönderiyorlar.

.ama onu da adam gibi yapamıyorlar. paketlemesi mi iyi değil? dışı mı yeterli kuvvetli değil bilmiyorum ama ısı kalkanları ve güneş panelleri yediği g kuvvetlerine dayanamıyor ve yamuluyor.

.durur mu bizim amerikalılar, hemen bir muhendislik çalışması ve tamirci ekibi (mevcut gidecek astronotlara tamir dersi diyelim) ayarlayarak olayı yine bir ilk meselesine getiriyorlar. ilk defa uzayda tamir, hop sana kahramanlık hikayesi. tamam uzayda yaşamak falan filan için ta yetmişlerde güzel işler yapmışlar ama belgeselin anlatımına iyice uyuz oluyorum artık.

--- spoiler ---