7 Ocak 2013

the lost room e06:

the Prime Object

--- spoiler ---

.pek güzel bir mini dizi idi. devam etse de pek güzel olurmuş. her şeylerinden memnun kaldım amma velakin son kısımda anahtarı atması ve tekrar güya geliyor gibi olmasını pek beğenmedim. onun haricinde olayları pek güzel toparladılar. kızını kurtardı ama elemanı öldürerek bunu yaptı. tanrım beni affet muhabbeti de iyi idi.

.biraz eksik kalan kısımı da şu olabilir. adam anlattı, bilinçli nesne olmak diğer nesneler ile yakın olup bağlantıyı hissetmek acı veriyor falan dedi. gitmiş akıl hastanesine nesnelerden uzaklara, saklanmış falan... bu adam yeni nesne olduğuna göre kafayı yemeyecek mi? nasıl mücadele edecek?

.cam göz muhabbeti de iyidi aslında, adamın kendi gözü imiş. kendi gözünü çıkartmış manyak. bakmış insanları öldürüyor, resmen olan bitenden habersiz yurdum insanının vereceği tepkiyi vermiş. bir otel müşterisi kendisi, paralel evrenden çıkmış gelmiş buraya ve olaylar gelişmiş.

.esas nesne, oda arkadaşım. ben buldum ama kimse dinlemedi beni. bariz aslında ya pek önemi kalmadı. kabal muhabbetini de boka sardırdılar. adamlar bu bildiğin yurdum insanını tanrı olarak görür iken, şimdi ondan vahiy aldım diye de peygamber oldu mal adli tıpçı eleman. eh çeşni olsun diye yaptılar herhalde. bir yere bağlamadılar tam olarak çünkü.

.esas belirsiz biten mevzu. conroy deneyini tekrar etti, oğlunu da gördü, odaya da daldı ama ortadan kayboldu. üstüne motel müşterisi ve elemanda girdi ama bunlara bir şey olmadı. farkı neydi, nasıl böyle oldu tam anlamadım. belki eleman diğer boyuta gitti artık bilemiyoruz. neyse son bölümü otuz dakika yapmışlar. ikiye bölünmüş son bölümün az kalan kısmı idi herhalde. süresi yetmemiş diyelim.

--- spoiler ---