12 Ocak 2013

shin sekai yori s01e01:

Wakaba no Kisetsu

yeni anime serisine başlamış bulunduk. daha iyisi olsa buna başlamazdım ama izlemek için yeterli göründü. konusu ilgi çekici gibi, geçtiği zaman da ilgi çekici gibi, tipler biraz uyuz tip olmuş, esaslı bir konuya bağlamayacak gibiler ama işte izlenir gibi görünüyor. müzikler de fena değil, genel olarak eh işte denebilecek bir anime gibi başladı. geliştirerek devam ederler ise belirtirim bunu ilerleyen vakitlerde. 

--- spoiler ---

.hop diye bin yıl sonrasına gittik, ilk normal zamanda mı başladı onu da tam idrak edemedim ama daha pek bir şey anlatmadılar zaten. görünen bir arkadaş grubumuz var, esas kızımız var ki onun ebeynleri biraz sıkıntılı önceki çocuklarına bir haller olmuş. bir de özel güçler eğitimi gibi bir yerimiz var.

.lanetli güçler diyorlar bu güçlerine, bir ayin gibi bir şey de yaptılar kızcağıza. iki kızın tipini şimdilik karıştırdım çok yakın çizmişler herhalde ama sonra ayrımını yaparım artık. bölümde başarısız bir kızcağız var onu kötü kedi şerafettin kapacak imiş.

.hehe canavar kedi ne lan, bula bula bunu bulmuşlar. neyse saçmalamasalar bari, hafiften yaratık falan olabilir de çocuk korkutma olayı saçma geldi bana. tabi veletler arasında geçmesi de biraz bayık ama yapacak bir şey yok, anime için normal.

--- spoiler ---