29 Kasım 2012

The Natural World s25e09:

Desert Lions


not: bu seriden ikinci bir bölüm daha gelince seriler kısmına taşıyayım dedim bu belgeseli. devasa bir seri olduğundan artık denk gelirse bu şekilde devam ederim. 

The Natural World diye bir seri varmış, ta 1983'den beri onun bir bölümü (s25e09) imiş bu. denk geldi ingilizce altyazı ile izledim. oluyor yani ingilizce altyazı ile de, bilmediğim yerleri durdurup bakıyorum falan gidiyor öyle. çok ahım şahım görüntüleri yoktu, konusu ilginç biraz. bir kaç olayı ilginç o kadar. david amca sunuyor yine tabi.

--- spoiler ---

.namibia diye bir çölde yirmi yılın ardından tekrar aslanlar göstermiş kendini. ilk seferinde de insanlar temizlemiş aslancıkları, bölümün içinde de bol bol bu mevzu vardı. eleman yerlileri ikna ediyor gibi. turizme katkısı falan oluyor geyikleri dönüyor. 

.neyse ilginç görüntülerden biri, sevgili eşek kardeşlerimizi ki kendileri pek uysal oldukları ve kaçmayı bile bilemedikleri için aslanlara yem oluşunu izliyoruz. diğer görüntü ise fok avı meselesi. çekememişler fok avını ama kurak mevsimlerde kıyıya kadar inip fokları hüpletiyorlar imiş.

.aslan aşığı sakallı bir abimiz var, acayip tabi öyle bir tip olmak da var şu hayatta. işaretliyor izliyor falan. bir seferinde vurduğu ok yetersiz geliyor. aslan sersemliyor. yatarken arkadan gizlenerek (aslan gibi, belli fazla izlemiş) eliyle aslana uyuşturucu enjekte ediyor. komik geldi baya bana.

.öyle işte pek bir şey olmuyor, aslında aslanların pek de güzel yaşadığı çöl hayatına ayak uydurduğu. normalde sürü ile takılırken burda çitalar gibi iki kardeşin takıldığı davranışlarının değiştiği falan filan şeklinde bir bilgiler ile de belgeselimiz son buluyor.

--- spoiler ---