5 Eylül 2012

richard hammond's invisible worlds e03:

Off the Scale

--- spoiler ---

.seri bitti ama tavsiye etmiyorum, ilk bölümün girişine de yazayım bunu. pek bir numarası yok. açıklayıcı hiç değil. en iyi anlattıkları saçma sapan bir çığ muhabbetinin nasıl ortaya çıktığı ile ilgiliydi. ondan gayrisi geçip gidiyor öyle hangi konuda ne gösterdiğini bile unuttum şimdiden.

.su geçirmez kıyafet, nano teknoloji ve bunun bir yapraktan lodos yaprağı mıydı neydi ismini bile unuttum ondan araklamışlar falan öyle ilginç bir durum. yakından bakmaca bölüm idi, bilmem ne kadar zoom edince olaylar net görülüyor imiş falanmış filanmış.

.benzer şekilde örümcek ve ağ muhabbeti bir de örümcek korkusunda oyunlar falan salak saçma işler ne bileyim sunucuya iyice ayar oldum. konuları elemanın kendisi de dağıtmış gibi bilemedim ama olmamış yani.

.hapşırık meselesindeki görüntüler de fena değildi, bunun gibi baya tiksindirici meseleler de var ama sadece yavaş ve yakın çekimini yapmışlar zaten olay araştırılmış. 10 metreye hastalığı yayabiliyormuş ve bir kaç gün de havada kalabiliyormuş falan filan.

.son kısımlara doğru da yine güneştir falan filana geçtiler, diğer bölümde öyleydi. kasıtlı yapmış gibiler ama fazla konudan konuya atlatıp çeşit çeşit canlıları bağlantısız gösterince çok ilginç olacak sanmışlar ama olmamış.

--- spoiler ---