8 Eylül 2012

revolution s01e01:

pilot

fena değil, giriş güzel, fikir herkesin aklına gelecek bir fikir belki ama uğraşmış gibiler. arada yeşil ekran yansımaları görünüyor. şehirleri ortaçağa döndürmek biraz zor olmuş herhalde. olayların nedeni güzelce açıklanırsa artı puan, açıklanamaz ise de eksi puan şeklinde bir durum var. tabi gizem üstüne kurulu olduğu için bu böyle yapacak bir şey yok. toplum hayatıdır, güç dengesidir, askeri sistemlerdir bir sürü hafif göndermeler var. teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi adlı kompozisyon yarışmasına da konu olabilir kendileri. karakterler fena değil, müzikler de öyle. sonuç ilk bölüm itibariyle izlenir gibi duruyor. dağıtırlarsa kendilerini düzeltirim burayı.

--- spoiler ---

.V dizisindeki sarışın hatun anne rolünde kısa bir görünüyor, sonra ölüyor. koca rolündeki eleman da gizemlerin başındaki her şeyi bilen eleman gibi görünüyor ve bir flaş bellek var falan ama aynı zamanda işlevi de varmış onu görüyoruz sonlara doğru.

.neyse bu eleman da hakkın rahmetine kavuşuyor. bir uyuz sarışın, bir güzel esas kız, bir bilgisayarcı naif sakallı eleman ile yola koyuluyorlar. tabi kılınç ustası çavuşu bulmak için, kendileri ölen abisinin kardeşi, esas kızın amcası olur. hafif ortaçağ vari durumları göstermeleri müziklerde de hafif kullanmaları pek hoş.

.neyse ilerliyor olaylar gidiyorlar buluyorlar falan ha tabi tüm bu hengame niye, elektrik kesintisinden sonra yönetimi ele alan monro dedikleri çavuş arkadaş (kendisi sevgili amcamızın arkadaşı imiş ya neyse işte) yönetimi ele geçirmiş ve bu işlerin ne olduğunu kardeşine telefonda söylediği zamandan itibaren, olayları çözecek eleman olarak bu adamın peşine birlikler takmış. 15 yıl sonradan devam eder şekilde olaylar gelişiyor.

.bu her şeyi bilen zat çiftlik kurmuş, yine yönetici tabi kendisi öyle bir hayatları varken milisler çıkar gelir, tam teslim olup gidecek iken oğlu araya girer ve baba arada kalır ölür, oğlu alır giderler. ha işte bu nokta da bizim çılgın kızcağızımıza da babası git amcanı bul der. işte ordan itibaren sona doğru bölüm geçer.

.neyse olaylar böyle, fena başlamadı. elektriği ve aletlerin çalışmasını engelleyen bir elektromanyetik dalga mı ne var onu açıklarlar ama ne olursa olsun buhar gücünü, buharlı makinaları falan engelleyememesi lazım. orda bir sıkıntı var sanki, 15 yıl tekrar buhar gücüne dönembilmek için de yeterli zaman aslında. belki ilerde alternatif teknolojiyi de gösterirler.

.teknolojinin hayattan çıkması ile her şeyi teknoloji üzerine kurulu olan google ve onda çalışan sakallı emmi de hoş bir karakter olmuş. alerjik bir zat kendisi ama yine de iş yapıyor tabi bu ortaçağda. garip, güzel, bakalım nasıl geliştirecekler.

--- spoiler ---