9 Ağustos 2012

sinbad s01e01:

pilot

yeni fantastik dizimiz hayırlı olsun, girişi fena değildi merlin'e de böyle başlamıştım ya sonra sarmadıydı. bakalım gittiği yere kadar artık. esas oğlan pek olmamış gibi görünüyor.  ingiliz yapımı bir fantastik iş, baya bir çukulata renkli insanlara yer vermişler, bir iki araya  kendilerinden koymuşlar herhalde. sinbad necidir pek duymadım ama seri cesur biraz da eli uzun bir oğlana benziyor. prince of persia ve alaaddini andırıyor tabi haliyle.

--- spoiler ---

.fırtına iblisi midir nedir, fena değildi animasyonları, deniz biraz yapay duruyor ama genel mekanlar falan hiç fena durmuyor. hepsi ingiltere de mi çekilmiş mekan olarak öyle görünüyor ama para harcamışlar demek oluyor bu.

.tiplerin yarısı baya kötü, diğer yarısı da ancak fena değil yine her zamanki gibi 5-6 kişilik bir kadro ile dizi macerası başlamış oldu.

.olaylar abi-kardeş sokak dövüşlerine hile karıştırdıkları sırada başlar. önce dayak yer sonra maçı kazanır ama dövüştüğü eleman üst kademeden bir arkadaşın (esas kötümüz bu) oğlu imiş. ölmeyecek olan oğlu da yine üst kademeden (esas kötünün de kötüsü yılan kılıklı) bir karı tarafından öldürülür ve olaylar gelişir.

.sinbad'ın ananesi midir nedir o da bir kolye takar, der ayağın toprağa masmaya oğul, denizlerde imanın gevleye falan. öyle de olaylar başlar artık. diyarlardan uzaklaşırken gemiye kaçak biner. derken fırtına çıkar, derken herkesi kurtarır. sonra da artık gemiyle maceralara yelken açarlar gari.

--- spoiler ---