8 Ağustos 2012

sherlock s02e03:

The Reichenbach Fall

--- spoiler ---

.en iyi bölümü idi, aştılar kendilerini. oyun içinde oyun, komplo içinde komplo, biraz the prestige'i bile andırdı diyebilirim. sonunu açık bıraktılar şimdilik herhalde üçüncü sezonu kesindir ondandır yoksa bu şekil açıklanamadan yazık olur gerçekten.

.kafaya silah dayayıp intihar edenler mi dersin, çatıdan atlayıp kurtulanlar mı? bunları düzgün açıklayabilirler ise efsane olurlar. iyi toparladılar baya çünkü. moriaty manyağın, çılgının tekiymiş. tüm bölümlerde toparladığı bilgiler varmış arkada tabi ama dizi ile çok ilgili sayılmaz bu kısmı.

.önce eleman gözden düşürdü, sherlock'un bu kadar zeki olamayacağı kuşkusundan daha doğrusu insanların içindeki şüphelerden yararlanarak suçları tasarlayıp kendi kendine çözdüğünü falan düşündürdü insanlara. inanmaya hazır, kötü de davrandığı bir sürü insan da kuyusunu kazmış gibi oldu.

.son çatı sahnesinde, kafasına sıkacağını düşünmediydim bizim manyağın ama yaptı, bakalım nasıl ölmedi, ölmemiş olması nasıl mümkün onu göreceğiz. bu kadar çılgın rakibi ikinci sezonda bırakacaklar mı onu da göreceğiz artık bilemedim. sherlock yine arkadaşlarını kurtarmak için baya büyük işler içine girdi. bizim ezik morgçu kız da baya kilit rol oynadı. o kısmı bile süperdi.

--- spoiler ---