28 Ağustos 2012

frozen planet e04:

Autumn

--- spoiler ---

.şu kuşların yamaçtan suya doğru uçuşlarını daha önce gösterdileri başka bir seride ama yine de izlemesi zevkli tabi. özellikle yavaş çekim yüksek çözünürlük falan olaylarını abartmışlar iyice.

.imparator penguenlerinin dönüşü diye bir olayı bize yutturdular sonra belgesel sonunda nasıl çektiklerini gösterirken açıklamış oldular. normal belgeselin akışında sanki tüm hayvanlar kışın ayrıldıktan sonra imparator penguenleri geliyor şeklinde idi ama zaten gelmişler, ilk geliş vakitlerini çekmemişler yani.

.sosyal ayılarımız konusu da güzeldi aslında, ilk kavga gibiydi sonra sonbaharda o kadar kızgın değillerdir falan filan dediler. kavga oyunları güç denemeleri falan dediler o kısmı geçtikten sonra balina ölüsünü yerken de çok sosyal takılıyorlardı. yalnız hayvanlar meselesinden nereye tabi o ilginç.

.bunlar haricinde pek bir şey de olmadı artık öyle kuzey ve güney kutbunun her şeyini öğrendik ama ne bileyim nasıl aynı anda mevsimleri değişir onu anlamadım. belgesel olsun diye mi öyle yapmışlar neyse bakarım belki sonra merak edersem.

--- spoiler ---