26 Ağustos 2012

frozen planet e01:

To the Ends of the Earth

yine bbc yine david amcayı görüyoruz, adamlar yapıyor ama diyecek bir şey yok. buzul muhabbeti baydı diye sonradan bakmaya başladım ama görüntüler harika yine. olayları da süper çekiyorlar zaten. bölüm sonlarındaki çekim aşamalarını da biraz geliştirmişler sanki ama yine en sıkıcı kısımları onlar. her türlü izlenir belgesellerden yine.

--- spoiler ---

.en acayip sahnesi kurtların bizonlara saldırdığı sahne, sürünün etrafını çevirmeleri, saldırmaları falan derken o hengamede kaçan bizonun teki yakaladıkları bizoana arkadan bir çakıyor daha da kendini toparlayamıyor hayvan zaten kurtlar hemen öldürüyor. belki çarpmasa kurtlar indiremeyecek aşağı çünkü baya dana gibi bir şey hehe bizon işte neyse.

.bundan sonra katil balinaların yavrum yazık fokları nasıl zor durumda bıraktığı nasıl hüplettiği ile ilgili sahne. belki de diyor david amca en şumüllü av planıdır. önce elemanlar buzulun üstündeki mahluka bakıyor sonra yenecek bir şeyse, buzulun altından hızla geçerek dalga yaratıyor ve hem buzu kırıyor hem tepetaklak düşmesini sağlamaya çalışıyor.

.baya bir debelendirdikten sonra yavrum yazık foku, en son kuyruğundan tutmayı başarıyor ve serin sulara hüzünlü bakış ile birlikte kayarak kayboluyor. pek bir güzel çekmişler, pek bir dokunaklı. fok çok özel bir hayvan tabi.

.bunlar baricinde, buzlar kristaller, belgeselin başlarında yine tabi olmazsa olmaz olan kutupayıları bu sefer sevişiyorlar ama neyse işte kan ve aşk üçgeni diyelim de iki ayaklı üçgen mi olur. öyle işte buzullar, sular çekimler falan güzel. diyecek bir şey yok.

.penguenlerin sadece güney kutbunda, kutup ayılarının da sadece kuzey kutbunda yaşadığını bilmiyordum bu arada. ha çevirmen de ingiltereyi türkiye diye çevirmiş. yüz ölçümleri mi yakın ondan mı yoksa milli duyguları mı kabarmış onu da bilemedik.

--- spoiler ---