1 Ağustos 2012

tiger: spy in the jungle e01:

episode 1

görüntüleri baya iyi, anlatımda yine david abi döktürüyor o da iyi. baya kısıtlı alanda bir kaplan ailesini göreceğiz gibi ama sırf bunlardan da ibaret değil. belgesel çekim olayında çığır açmış adamlar resmen, kamera gizleme olaylarını gördüydük de filler ve kütüğe gizlemek falan bir de üstüne kameraların hareketli olması falan baya baya iyi, izlenir. kaplanlar da süper zaten, her türlü izlenir.

--- spoiler ---

.10 günlük yavrulardan başlar belgesel, hareketli yavrular. anaları çok azimli patır patır düşerler kayalıklardan toplar hepsini. dört yavru pek bir çokmuş, tek başına büyüttüğünü düşünürsek baya baya çok. 

.2 aylık aralar ile çekim yapıyorlar galiba ya da daha fazla bilemedim 10 hafta mı ne dedi, neyse sonraki çekimler belli süre sonrasında. yine arar bulurlar. yavrular daha büyümüş, avdan yiyorlar oynuyorlar takılıyorlar falan.

.arada diğer hayvanları da gösterirler, özellikle maymunlar falan bir harikalar. acayipler sanki poz veriyor şerefsizler. her bir hayvan objektifteki yansımaya acayip tepki veriyor ama maymunlar bir başka. adamlar belirli noktalar hareketi algılayan kameralar koyuyorlar yani o derece.

.bölüm sonu da tekrar bir aradan sonra bizim veletlerin daha büyümüş hallerinde suda takılırken leopar tehdidinden kaçınmaları ile gelir, adamlar sonraki bölüme merak unsuru bırakmışlar yani bir nevi dizi gibi hehe.

--- spoiler ---