6 Haziran 2012

nature's great events e01:

The Great Melt

life (2009), planet earth (2006) da yapılmış. bunlar ayarında bir belgesel ama bunlardan sonra olduğu için konular ve görüntülerin baya tekrara girdiğini söyleyebilirim. ha dünyada çekilecek başka şey kalmamış da aynı şeyi aynı muhabbetler ile çekmişler ise ona da bir şey diyemem.

kosepti gereği bu seride daha çok seçilen meselelerin etrafındaki olayları inceleme eğilimindeler, farkı bundan ortaya çıkıyor herhalde. bu da çok büyük bir fark yaratmıyor demekki yapacak bir şey yok ama güzel her türlü izlenir.

--- spoiler ---

.birinci bölümü buzulların erimesi meselesine ayırmışlar yine ve yeniden. kutup ayısının hüzüne kaçıncı sefer ortak oluyoruz onu bilemedim ama ne bileyim bu acılardan para kazanmaya benziyor gibi geliyor bir müddet sonra. eriyen ve azalan buzullar, geç donmaları ve kutup ayılarının mücadelesi falan filan.

.bir de kuşlar var tabi isimleri lazım gelmez onlarında yamaçtan atlayan yavruları ve yem olmaları suya ulaşamamaları falan filan. bunu da izlemiştim ama nerde kim bilir tabi. belki yukarda söylediğim iki belgesel serisinin içersinde.

.çekimlere diyecek bir şey yok. her türlü kendisini izletiyor tabi ama insan az daha çekilmedik, görülmedik şeyler görsün istiyor. özellikle de yeni yapılmış bir belgesel serisi olması nedeniyle.

--- spoiler ---