24 Mayıs 2012

sgu stargate universe s01e18:

Subversion

--- spoiler ---

.bir önceki bölüm mü dediydim, kötü karakteri falan yok diye. duydular galiba beni bir iki kötü karakter falan kattılar. telford diye albay, şu yang`ın karısı düdükleyen eleman aslında luşın ittifakının köstebeğiymiş falan. luşın ittifakı da sg-1`dan zorlu hatırlamalar ile guauld meselesi sonrası güçlenen organizasyon idi.

.bölümde oniyıl ve deniyıl görüldüler. iyi de oldu tabi. deniyılın daktırlıktan ajanlığa terfi etmiş hali gibi olmuş ama olsun yine de. luşınlar destiny`e geçit açmak istiyorlar. herhalde temizleyecekler destiny`i, ele geçirecekler falan. bu gemi niye bu kadar önemli bunun cevabını falan bulsalar idi ilk daha iyi idi tabi.

.yang`ın en son elemanın odasındaki havayı boşaltması ile bitti bölüm, yarım bıraktıkları ilk bölüm oldu herhalde. garip tabi, yang`ın ağzından guauld lafını duyunca daha gerçek geliyor sanki gerçekten varlarmış gibi. sg-1 ile farkı da bu meselenin sanırım. ha bu arada yeni gezegen, yapacakları yeni düzenleme ile geçit falan geri dönüş bileti demek ama herhalde patlatacaklar falan bunu bilemedim. bakalım artık.

--- spoiler ---