24 Mayıs 2012

once upon a time s01e22:

A Land Without Magic

--- spoiler --- 

.beklentilerimi aştılar diyebilirim. gizemi sürüncemede bırakmadılar. güzelce toparlayıp bir sonuca bağladılar. tek sorun gelinen sonuç içersinde ikili hikayenin olamayacak olması. bu dizinin kimyasını değiştirecek gibi, buna da güzel bir çözüm bulabilirler ise o zama ikinci sezon da en az bunun kadar iyi olur. çözüm bulamazlar ise fantastik muhabbetleri çok güzel yapmaları gerekir. 

.yani o masal-gerçek hayat ikiliği sona erdi. emma inandı, henry`i kurtardı. sevenler kavuştu, göz yaşları sel oldu. gold yine ibnelik ve güç peşinde ikinci sezona konular yarattı. büyüyü kaldırınca her şey neden eski hale dönmedi, bunu sordular bu cevapsız kaldı. belki cevaplarlar, hatta önemli bir cevapsız durum. 

.bunlar haricinde gold`un yavuklusu onu öperse büyü ortadan kalkacak idi bu noktadan buraya gelip sonra tekrar o yanındayken büyüyü güç olarak istemesi biraz fazla göstere göstere oldu ama ikinci sezona konu kalmıyordu bunu böyle yapmasalar idi. 

.artık meseleler masal diyaları içersinde geçecek yani. şu ejderha olayı da baya abartı geldi ve yenilmesi baya kolay oldu gibi yani o kısımları da finalin iyi kısımlarına dahil edemedim. bir de game of the thrones`tan sonra x is coming kalıbını kullanan ikinci seri oldu. magic is coming diye bitirdiler. bir genel etki midir nedir anlamadım. yoksa benim algıda seçiciliğim midir onu da bilemedim. 

--- spoiler ---