23 Mayıs 2012

the legend of korra s01e01-02:

Welcome to Republic City, a leaf in the wind

sonraki kontrollerde buna bir giriş yazısı yazmadığımı fark ettim, elime yapışmaz yazayım. şu an kaldığı yerden devamını bekliyoruz. ilk girişi hoş idi, sonraki bölümler sönük idi ama sezon sonu pek güzel idi. zaten aang'i takip edenin devam etmesi gereken bir seri, aang nedir diyen direkt bundan dalmasın olaya. sonlara doğru önceki avatar hikayesinden kesitler de görüyoruz, güzel de bağlıyorlar. böyleyken böyle işte.

--- spoiler ---

.adamlar yapıyor arkadaş. avatar hikayesinin üstüne yapılabilecek çok fazla bir şey yok derken. yine de eklemişler yani. olmuş, herşey yerli yerinde duruyor. avatarın kız olması falan değişik tabi, böyle az oğlan çocuğu, az kaslı ve tabi başına buyruk bi tip. zamanla olacak o da. zaten ikinci bölüm bunun sinyali verildi. herkes az taviz verecek falan filan.

.çocuklar falan tipler harika, en küçük mal güldüren cinsten. güldürüleri artırmışlar gibi, belki daha konular yoğun olmadından öyle bir giriş yapmayı uygun bulmuşlar bilemiyorum ama güzel yine de tabi.

.şu dövüştü yakışıklı oğlan meselesi yapacak gibiler uzun uzun, en kötü yolu bu olur herhalde. aman derim yapmasınlar. güzel müziklerine falan herşeysine yazık olur.

.naga adlı hayvancağıza da çok imrendim, bir tane olsaydı baa da dedim ama yok tabi. kutup ayısı ile köpek kırması mıdır nedir. harika bir canlı.

.bu kadar kuvvetli iyilerin karşısına nasıl bir kötü çıkacak orası tabi garip. insanlar mı ayaklanacak nedir yani. neyse bekleceğiz artık. anime yokluğunda iyi oldu bu seri.

--- spoiler ---