3 Ocak 2020

the man in the high castle s04e08:

Hitler Has Only Got One Ball

--- spoiler ---

.bölüm ismi, içinde geçen şarkıdan bir kesit. gerçekten böyle bir şarkı var mı bilmiyorum ama komik bir şarkı. adamların genel hikayesinin nereye gittiği belli oldu ama bence hiç olmadı. tamam hala güzel gidiyor, hala ortada bir durum var ama tutup da bunlar tekrardan amerikanın bağımsızlığına giderlerse komik olur.

.hem nasıl olur da naziler kontrol altına almadan o kadar nükleer silahı ellerine bırakır, onu da pek anlamadım. john tekrardan berlin'e çağrıldı. mevzular hiç iyiye gitmiyor. istihbarat dediler, bokunu çıkardılar.

.hem helen hakkında, hem asi kızları hakkında istihbarat toplandı, salak saçma konuşmaları kayıt altına alındı, tanıklar dinlendi. mevzular böyle uzayıp gidiyor. bu kadar istihbarata herkesin bir şeyi bulunur aslında, tüm herkesi dinleyeceklermiş. yok artık daha neler.

.esas japonları çekilmesi meselesi var. şak diye çekildiler ama komik oldu. bu yüzden nazilerin de gidebileceğini düşünüyorlar, halbuki salak zencileri naziler yiyecek gibi duruyor. bu da pek manalı bir gidiş olmadı. üstelik ne bekliyorlar onu anlamadım.

.halktan bu duruma karşı tepki, insanların tekrardan nazilerin gideceğini düşünmesini sağlamasıymış. bunu da pek yemedim. john desen hala bağlı gibi görünyüor, onu da anlamak güç, zaten önceki bölümlerde biraz sorgular gibi olmuştu ama yine unuttular.

.juliana'nın planı işe yaradı gibi görünüyor. bir tane adamlarını kaybettiler ama helen'e ulaştı. oğlunun yaşadığını, john'un olayları gizlediğini falan söyledi. kadın bir durumlar döndüğünü anlamıştı ama bu oğlu yaşadığı anlamına gelmez. o evrene zaten geçemez, hadi bir şekilde geçti diyelim, diğerlerinin hayatını mı alacaklar? mevzu zaten paralel evren değil, hele öyle olsa niye bir tanesine takılıyorlar, onu da anlamıyorum.

.esas yüksek şatodaki adamın karısını öldürdüler. kendisi intihar etmiş ama engel olamamışlar, adam kafayı yemiş durumda, halleri pek dokunaklıydı.

.antikacı eleman her daim pek mutlu bir insan, iki saniyede evlendi. kendi çaplarında pek romantik oldular.

.kido desen, anlamsız şekilde yakalandı. yakuza ile görüşmeye gidiyordu ama intikam için bir kaç tip yakaladı, az daha asıp öldürüyorlardı. zenciler gelip kurtardı ama bir yere kapattılar. nasıl acayip bir yer onu anlamadım. sonra yakuza'nın başı zencileri karşısına geldi. yönetime talipler diyebiliriz.

--- spoiler ---