12 Ocak 2020

the expanse s04e07:

A Shot in the Dark

--- spoiler ---

.hala iyi gidiyor, sezonu da iyi kapatabilecekler mi bilmiyorum. şimdi uzaylı kardeşler, uzaylı sülüklere döndü. suyun altında kalmaktan kurtuldular ama sudan gelen bir arkadaş, bunları iki saniyede öldürüyor. bir de gözlerinde üreyen bir bakteri var. o da kör edecek, eğer böyle olursa çok tatlı olacak. bir tek holden bağışık görünüyor. miller'dan hala ses yok. böyle gidiyor işte.

.zaten koskoca gezegende niye hayvan yok arkadaş? madem yaşamaya uygun mutlaka bir şeyler olması gerekirdi, hadi karada olamadı, denizde olması gerekirdi, oraları biraz es geçmişler ama şimdi en azından böyle tamamlamış oldular. her taraf sülük basmış durumda. baya gergin oldu.

.yörüngede de düşecek gemiyi kurtarmaya çalışıyorlar. irtibat kurdukları tip, salak kız. o gemiyi kurtarmak için roci'yi riske atacaklar. halatla çekecekler mi nedir? planlarını anlamadım ama aynadan aklına gelmesi ile bağlantısını bence kuramadılar. kurdularsa da anlatamıyorlar. zaten bu dizinin en büyük sorunu bu.

.iranlı karı bir türlü doğru düzgün karar veremiyor. devamlı bir hatalı karar. marcos mudur nedir, terörist olan tipi almak için piyadeleri göndermişti, hepsi öldü. gemi mi patldı? bir şeyler oldu ama yine fiyasko oldu.

.zaten en son münazarada alıp götürmüşlerdi, gemiyi patlatmıştı. onun açıklamasını yapayım derken iyice batırdım diyerek ortalığı ayağa kaldırdı. kadına devamlı dantelli kıyafetler giydiriyorlar. başımıza yerel taş yağacak. neyse ki kocası aşırı müşfik bir insan.

.amos tiplemesi iyice gönlümüzü kazanıyor. şimdi kör olmuş çocuğa falan destek oldu. bunun yeni yavuklusu da karşı tarafta, amiri holden'ı öldürmekten bahsediyor. bu işler karışacak, eleman aşırı stratejik bir insan, suyu veriyor. olay çıkmamasını istiyor ama hepsini öldürüp gezegenden nemalanacak, durum bundan ibaret. önceki davalardan da bahsettiler ama bir yere kadar işte.

--- spoiler ---