8 Ocak 2020

the expanse s04e05:

Oppressor

--- spoiler ---

.sanki bu sezon diğerlerine göre daha iyi olacak gibi. en azından bir yerden başladılar gibi, adamlar dört sezon çekmiş. ne oldu bu kadar zaman dersek, hala belli değil. uzaylı arkadaşlar nerde? esas mevzu o falan ama işte ancak geldiler gibi, tabii hala gelmediler. şimdi kuşaklı salaklar gezegenden ayrılmak istemiyor. bu mevzu üzerinden saçmalayabilirler.

.en azından holden salağı daha derli toplu duruyor. tarafların ortasına geçip onlara laf anlatması komikti. olayları genel olarak anlattı ama kimsecikler inanmadı. inansa da bir şe değişmeyecek. şirketlerin güvenlik görevlisi manyak eleman, esas kötü olarak çılgınlık yapacak gibi.

.tabii kuşaklılar da iki tane görevliyi rehin aldı. olaylar bu seyirde  yine sıkıntılı işliyor ama bu sefer amos arıza çıkartmıyor, arada gülümsetiyor. karakterler ancak oturdu yani. naomi salağı aynı salak.

.şu kuşaklı salak karı güya bombaya engel olmaya çalışmış da şöyle böyle olmuş. kocası ile konuştuktan sonra intihar etmeye çalıştı ama onu da beceremedi. sonra naomi biraz karşısına aldı konuştu. şaka gibi sahnelerdi ama gerekli görmüşler.

.sakallı eleman bu karıya yazılıyor gibi. baştan beri öyleydi, şimdi kocası diğer tarafta arıza çıkarınca olaylar o tarafa gidecek. koskoca uzay gemisinde geldiğimiz yere bak sen.

.iranlı karının işleri zor, münazara esnasında tehdit var diye hemen alındı. dünyanın üzerine doğru gelen bir gemiyi havaya uçurdular. bir sürü çoluk çocuk öldürdü. zorla seçim kaybettirmeye çalışıyorlar ama bir taraftan gereksiz, diğer taraftan güzel işler oluyor.

.bölüm sonunda da büyük bir patlama oldu, orada bitti. uzaylı kardeşler bir şeyler yapmış olsa bari dedik ama işte dört sezondur aynı hislerimiz sürüyor. devamlı aldatılmış gibi hissettiriyorlar, belki bir yerden sonra hikaye güzelleşir. hala izliyoruz işte.

--- spoiler ---