29 Aralık 2019

supernatural s15e08:

Our Father, Who Aren't in Heaven

--- spoiler ---

.adamların bölümleri tamamen takvimlerine göre işliyor. şu bölümü izledikten sonra ara verecekler ulan dedim. tabii aralığa geldik, ondan da bildim ama bir hafta daha olabilirdi. zaten geriden izliyorum. kim bilir ne zaman önce yayınlandı bölüm. yani demem o ki, ara verilmeden önce büyük olaylar patlatmaya çalışıyorlar, ara bölümlerde basit işler. öyle gidiyor işte.

.tanrı, gabriel gibi takılmaya başladı. aynı zamanda trickster mı ne diyorlardı ona, onu da öldürmüşlerdi. uğraştırmışlardı. bir sürü muhabbet döndü. şimdi eski üvey kardeşlerine falan döndüler, o da iyi oldu ama tanrı sam ile sağır kızı kandırıp yakalamış oldu. koskoca tanrı, kandırmaya neden gerek duyuyor arkadaş?

.tanrının gücü azalıyor, ilk başta karanlığı da benzer şekilde hapsettik falan filan demişlerdi. öldürmeyecekler, hapsedecekler, yaratılış için ona ihtiyaç varmış. yani tam olarak tanrı fikrini öldürmüyorlar ama kafa tutuyorlar.

.baştan sonra mevzu bu idi. cehenneme gittiler. rowena başa geçmiş. o da güzel olmuş. karı kendini feda ettikten sonra çok daha iyi bir yaşantıya geçmiş. oğlu da cehennemin kralıydı ama işleri dünyadan hallediyordu. bu ruh olarak, nasıl ele geçirdiyse artık, komik şekilde yaptılar. michael cehennemde zannettiler ama kaçmış gitmiş. cehennemden herkesleri kaçıran bir tanrımız var, maşallah yani.

.ardından michael ne ara kaçtı, neden dünyada kafayı yemedi falan diye düşünürken, kendisi adam denen arkadaşla, iyi geçinmeye başlamış. bir vücutta takılıyorlarmış öyle. tanrıya inancı sağlam olduğundan castiel tanrının gerçek yüzünü gösterdi, sonra bunlara yardım etmeyi kabul etti. tanrıyı hapsedecek bir büyü varmış. olaya gel, böyle bir şey nasıl oluyor? bunların tanrı muhabbeti, diğer tanrılardan biri gibi olmuş oluyor. her şeyi yaratan ile içindeki tanrılar nasıl benzer oluyor, onu hiç açıklamıyorlar.

.sağır kızla sam yakınlaşması devam ediyor, onları savaşı ile başladılar. sonra dean arada gönderme yaptı. en son da arkadaşına yardıma gittiklerinde tuzağa düşmüş oldular ama bir taraftan gereksiz olsa da, heyecanlı gidiyor.

--- spoiler ---