4 Aralık 2019

castle rock s02e07:

The Word

--- spoiler ---

.sonunda ilk sezonun hikayesi ile birleştirdiler. bu kadar bölüm geçti adamlar ancak şimdi birleştirmeye geldiler. stephen king abimiz böyle uygun görmüş herhalde. tabii bu şeytan oğlanın tıyniyetini anlamamıştık, hala anlamıyoruz. ilkin nerden geldiği belli olmayan bir tipti. sonra hapsedilmişti.

.bu sezon anlıyoruz ki uzun zaman boyunca buralardaymış. 400 yıl önce kendine inanan bir toplum kurmuş, hepsi kendine kendini öldürtmüş ve geri getirmiş. niye bu kadar zahmet etmiş bilemiyorum ama madem böyle bir güruh vardı niye geçen sezon gelmedi diye sormak lazım. esas şeytan yerine bu tipler şimdi burada.

.aslında bunlar mesih olarak görüyor olabilirler. hatta tanrı olarak görüyorlar diyebiliriz, karı bununla konuştu diye peygamber kabul edildi, sonra olaylar gelişti. 

.geçmiş görüntüleri sıkıntılıydı. yavaş aktı, fazlasıyla karanlıktı. sonra işler iyice çığrından çıktı ama güzel bağladılar. şakır şakır insan yakıyor bunlar. tabii ters haçtan satanist olduklarını anlayabiliriz.

.pop abimiz, bunlar satanist demişti. halka heykel açıldığı sırada kendisi görmeyince kaçabildi, görenler resmen büyülendi. zaten kasabadan bir çok insan dönüştürülmüştü. geriye kalanları da sempatizan yapacaklar. zaten toplam nüfusları çok değil.

.niye bu kadar zahmet ediyorlar onu anlamıyoruz. zaferler kazandık falan demişti. esas kadın en son dirilecekmiş. o da deli karı içinde olacakmış. o deli karı da geçen bölüm olayları sonrasında polis gözetimindeydi. üstelik kullandığı ilaçlar dönüşüme etki eder diyorlar. kehanet için bu kadın seçilmiş diyorlar. ne olacak bakalım, bunları göreceğiz.

.tabii bir şey açıklanıyor, elli tane soru ile beraber, bu da böyle sürüp gidiyor, adamların işleri güçleri bu.

--- spoiler ---