25 Kasım 2019

the man in the high castle s04e01:

Hexagram 64

--- spoiler ---

.eğer tagomi abimizi böyle öldürdülerse vay hallerine. esas karakter böyle ölmemeli. juliana salağı değişik diyarlarda tagomi abimizi görür gibi, belki evren değiştirsin diye böyle yaptılar, belki başka bir sebebi var ama işler iyice karışmış.

.savaş sahnelerini artırmışlar. daha film gibi çekimler var, daha çok para harcıyorlar ama zaten karman çorman bir evrendi, şimdi siyah komünist arkadaşlarla japonlar çarpışıyor, böyle bir dünya öngörmüşler.

.bizim wyatt salağı lider olmuş, nazilere karşı savaşıyor ama filmleri ve silahları kaybediyor. tekrardan silah bulmak için zencilerle konuşmaya gidiyor. ne ki bunlar diyor insan, bir yere gittiği yok bir taraftan.

.kido tipi aynı müfettişliğe devam ediyor. tagomi için büyük bir yaygara kopartıyorlar. oğlu kan görmeye tahammül edemiyor. o da değişik bir sahneydi. zencileri kafalarına göre seçip dövüyorlar. yerleştirilmiş olduğu belli olan silahı suikast silahı diye alıyorlar falan filan. gereksiz gereksiz işler. bir de japon kraliçesi midir nedir? generallerle aşık atıyor. buna da hiç gerek yok.

.john abimizin durumunu da çok anlamıyoruz. mevzuyu atlatmış gibi, evrenleri biliyor ama kötü olmaya devam ediyor. karısı terk etmişti. onun için köy kapatmış. çocukların güvenliği için karıyı uyarıyor, geri dönmeyeceğini anlayınca da çocukları alıp gidiyor. adam en güçlü kişi sayılır. kimse de karşısında duramıyor. bunalımsız hali daha iyi ama ne yapmak istiyor onu anlamıyoruz.

.julianna vurulduğu sırada evren değiştirmişti. geçen sezon oralarda bitmişti sanki. geçtiği evrende allahın hikmeti, john'un iyi aile babası olduğu şekline denk gelmiş. onlar iyileştirmiş, ona bakmış. karı da bildiği dövüş sanatları kursu açmış. bol bol meditasyon yapmaya vakti olmuş. geçip geçip, diğer taraftan aldığı mesajları birleştirmeye çalışıyor. buradan iyi bir yere gider mi? bir fikrim yok. 

--- spoiler ---