22 Kasım 2019

shameless s08e04:

F**k Paying It Forward

--- spoiler ---

.ne zamandır izlemiyorduk, adamların mallıkları izlemeyince de hiç eksilmiyor. aynı yerde durmuşlar. shameless evreni, izlemediğin zaman ilerlemiyor. bakınız bu çok önemli! 

.pek bir şey de olmadı. fiona'nın keş eski sevgilisi geldi. adam bir senede rehabilite olmuş, evlenmiş. gelip özür diliyor. nasıl bir kafaysa artık, tedavisinin aşaması buymuş. şaka mı lan bu? karı da delirdi. gitti karının tekine çemkirdi, öyle ev hanımı bir tipti. meğer o değilmiş, sonra bir tip çıktı. kendisinden daha güzel bir kız, adam rehabilite olmuş. giyim kuşam, saç baş değişmiş. bu salak hala kendi başına takılıyor. salak saçma işler işte. az daha kafayı yiyordu bir ara.

.lip muhabbeti güzeldi. bölüm boyunca karı bulamamaktan dem vurup, çalıştığı yerdeki motorcu hatunla sert bir sevişme eyledi. ne lan bu? dayak mı yedim diyor. bir taraftan komik, diğer taraftan kimseye bağlanmaması gerekiyormuş. aramasa milyon tane bulur, şimdi tinder işe yaramadı diyorlar. pek olmadı tabii.

.ian yardıma muhtaç bir kızcağıza güya yardım etti ama aynı yatağı paylaşmak nedir? korkma ben gay'im diyor. bunu da gözümüze sokuyorlar da öyle bir dünya var mı? eski sevgilisi ile muhabbet içindeler. devam edecek gibiler ama çok da mühim değil.

.mahallede hırsız çıktı. carl denen salak kamuflajlarını giyip olaya daldı. kurduğu tuzağa biri yakalandı ama bu velet daha koşamıyor, ayaklar paytak paytak, ne alaka asker olacak bundan? hiç olmamış yani.

.baba francis nasıl yazılıyorsa artık, fransızca dersleri alıp iyi bir aile babası olmaya çalışıyor. böyle bir moda girdiydi. şimdi karıları ayartıyor ki adamlar yok artık diyelim diye yapmışlar. özel okulda, el emeği işler yapılsın diye geyik çevirmişler. frank de onlara ayar veriyor. saçma sapan işte ama yeni hali eskisine göre daha iyi aslında, daha komik. mesajı koydurmak için biraz olsun ayık kafa olmak gerek. bu arada nasıl ayık kalabilyior? o konuda bir şey demediler. dedilerse de ben unuttum, çok zaman geçti.

.debbie salağı veledinin ilk adımlarını kaçırdı. onun derdinde ama ne bileyim kızın hali beni aşırı kaşındırıyor. uyuz bir kız oldu.

.mutlu komşularımızın halleri iyice fena oldu. kevin ailesinden haber aldıydı. ırkçı manyak tiplermiş. onlara zenci karısıyla gitti. biz seni bırakmadık, unuttuk falan dediler, sonra foyaları meydana çıktı. baya sıkıntılı bir mekan, nereye bağlayacaklar bakalım bu muhabbeti de...

---- spoiler ---