14 Kasım 2019

preacher s04e06:

The Lost Apostle

--- spoiler ---

.sezon çok iyi gidiyor ama jesse'yi niye öldürdüler lan? ölü ölü kalmayabilir. cehenneme giden geri gelebilir. diğer tarafta hikaye devam edebilir ama bu aziz ile tanrıyı öldürme hadisesi süper hikayeydi, niye ondan vazgeçtiler?

.aziz şeytanla anlaşma yapıp jesse'yi öldürmeyecek miydi? neden öldürmedi? şeytanı mı öldürmüştü? bir mevzu olduydu ya ben orayı kaçırdım bak. baştan beri öldürecek diye gösterdiler. halbuki eleman genesis ile tanrıyı öldürmeyi mi düşünmüş. kendinin özel kuvvetleri bunu becerirmiş. gezegen delen kurşunları varmış. böyle söylüyor. komik aslında.

.jesse'nin mermisini çıkartıp dağlıyor, o halde uzun yürüyüş yapıyorlar. tam mekana gelecekken bunu uçakla kurtarıyorlar ve aziz öyle ortalarında kalıyor. insan haline üzülüyor. bu karakteri nerden buldularsa, dizinin en iyi karakteri. hikayeden çıkarmamalarını umuyorum. büzük surat hapiste kaldı. jesse'yi vurduğuna pek pişman değildi. iki saniyede mal olduğu oğlan.

.tulip ile cass amerikan olarak avusturalyada işler peşindeydi. jesse'yi arıyorlardı ama halleri komikti. yerel konuşmayla da dalga geçmişler. o kısımlar da komikti. sonra jesse öldü diyorlar ama ölmediği çabuk ortaya çıkıyor. bölüm sonunda ölüyor, o pek olmuyor işte.

.tulip mektubu okumamış. cass okuyor, nerde olduğunu yazmadıysa bile rüyasını yazmamış mıydı? o sırada dışarda tanrının karavanını görüyorlar. eleman oradan işleri hallediyormuş ama insanları kandırarak ilerlemek için bunu da uydurmuş. şimdi özel gücünü kullanıp uçağı düşürmek istiyorsa güzel de, şak diye öldüremez mi? nasıl tanrı bu arkadaş?

.zaten eski ibrahim olaylarına videolar, diğer göndermeler pek komikti. yazık herr starr tekrar güzel olmaya geldi, hadım olarak geri gitti. yarattığı en sağlam yaratıklardan bir köpek kardeşi üzerine saldı. o da çocuğunu kaybetti diye. zaten tanrı en azından her şeyi bilse bari değil mi? ne diye sorup duruyor. komikti bu kısımlar. adam yavaş yavaş eksiliyor. bakalım ne olacak sonu.

.tanrının gizemli işlerine akıl erdiremiyoruz. zaten jesse'den özel intikam almaya bekliyor gibilerdi ama şimdi eleman uçaktan düştü. cass kolu yanma pahasına tutuyordu. esasında kurtarabilirdi. biraz sonra zaten uçağın kontrolü sağlandı. boş yere kendini feda etmiş oldu. sırf tulip'e kapak olsun diyerek bunu yapmış oldu sanki. denklemden jesse çıkınca cass ile takılmışlar gibi bir durum olabilir. bakalım artık, hikaye burada diğer tarafa geçerse, kalanların hikayesi yavan olacak.

.bir de esas plan niye tanrıyı öldürmek olmasın? neden azizle birlikte çalışmadı. neden engel olmaya çalışıyor? tanrının halini zaten biliyorlar, ona da çok anlam veremedim. sadece neden böyle yaptığını soracakmış. aziz'e bunu anlatıyor.

--- spoiler ---